Мими Христова спечели пети медал за България на европейското първенство

...
Мими Христова спечели пети медал за България на европейското първенство
Коментари Харесай

Мими Христова спечели пети медал за България от ЕП

Мими Христова завоюва пети орден за България на европейското състезание по битка в Букурещ, откакто победи литовката Дануте Домикайтите в битка за бронз на 68 кг. Час преди Христова и Миглена Селишка взе трето място в категория до 50 кг.

Христова направи доста мощен шампионат, връщайки се в олимпийската категория до 68 кг. На старта тя победи румънката Мария Ницу с техническо предимство, след което се оправи с европейската шампионка и носителка на четири медала на международни шампионати Кумба Ларок от Франция. На полуфиналите Христова отстъпи трагично на украинката Тетяна Рижко с 6:7 и по този начин стигна до мач за бронз.

В тази битка конспирация нямаше. Христова улови рано съперничката си, взе преднина от шест точки и тушира Домикайтите след единствено 80 секунди на тепиха.

" Представих се добре, само че изгубих неприятно на полуфиналите. Може би е трябвало по този начин да стане. Подцених самата среща през вчерашния ден. Никога не знаеш по какъв начин ще протече една битка, доста мощни боркини изгубиха на това състезание ", сподели тя след дуела за третото място.

" За Токио съумях да взема квота на 68 борим се в този момент и за Париж. Олимпиадата чука на вратата, че дори влиза през нея ".

Преди Христова и Селишка, бронзови оценки за България завоюваха още Едмонд Назарян, Абу-Муслим Амаев и Кирил Милов. Евелина Николова пък е на край на следващия ден. / БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР