Милиони фенове на леката атлетика ще получат възможността да видят

...
Милиони фенове на леката атлетика ще получат възможността да видят
Коментари Харесай

Warner Bros. Discovery ще излъчи на живо Световното първенство по лека атлетика в Будапеща през 2023 г.

Милиони почитатели на леката атлетика ще получат опцията да видят обичаните си спортисти в деяние една година преди Олимпийските игри в Париж. Warner Bros. Discovery закупи правата за една от най-очакваните съревнования в този спорт – Световното състезание, което през 2023 година ще се организира в Будапеща.

Warner Bros. Discovery реализира съглашение със собствеиците на световните права за лъчение на шампионатите на Световната федерация по лека атлетика – Eurovision Sport и ESPN, за лъчение на осемдневния шампионат в ефира на Eurosport 1 и Eurosport 2, както и по Eurosport App и discovery +**. Правата ще бъдат неекзклузивни и ще бъдат годни за 45 страни в Европа*.

Warner Bros. Discovery ще продължи да споделя на почитателите най-интригуващите истории от света на леката атлетика, а международният рекордьор по пастирски скок Армандас Дуплантис, олимпийският първенец на 400 м. тичане с трудности Карстен Вархолм и ямайските звезди в спринта на Шерика Джаксън, Шели-Ан Фрейзър-Прайс и Илейн Томпсън-Хера са единствено част от звездите, които ще забележим на пистата в Будапеща.

Световното състезание по лека атлетика ще се организира в Националния лекоатлетически център в Будапеща от 19 до 27 август 2023 година Това е първият случай, в който надпреварата ще се състои на територията на Централна Европа. Eurovision Sport и ESPN са притежатели и дистрибутори на медийните права на шампионата за териториите на Европа и Африка за 2023 година

През октомври Eurosport Франция стартира телевизионният път към Олимпийските игри в Париж с поредицата „ Mon Olimpique Paris ”, която ще се излъчва един път месечно до началото на Игрите през юли 2024 година В нея ще бъдат разказани историите на най-именитите френски лекоатлети, подготвящи се да щурмиват олимпийския връх на родна земя.

“Много сме горди от обстоятелството, че сме приближен сътрудник на международните федерации в толкоз доста спортове. Чрез каналите и платформите на Warner Bros. Discovery притежаваме несравнима дарба да доближаваме до многочислена интернационална публика, предлагайки на почитателите голям брой способи да се приближат до обичания си спорт. “, показа Троян Пайло, вицепрезидент на отдел „ Спортни права и синдикати “ в Warner Bros. Discovery. „ Амбицията ни е целогодишно да описваме историите на най-великите лекоатлети, в това число тяхното пътешестване към Световното състезание и Олимпийските игри. Много сме щастливи, че ще използваме експертизата си в това отношение, с цел да притеглим още по-голям интерес към Световното състезание по лека атлетика, помагайки този прелестен спорт да доближи до допустимо максимален брой почитатели в месеците преди Олимпийските игри в Париж през 2024. “.

От своя страна, Себастиан Коу, президент на Световната федерация по лека атлетика, съобщи: „ Много съм благополучен да првиетствам още веднъж Warner Bros. Discovery измежду медийните сътрудници на Световното състезание по лека атлетика. Eurosport има дългогодишна традиция на качествено отразяване на най-големите съревнования в нашия спорт и се веселя, че медията още веднъж ще даде на почитателите още повече благоприятни условия да се насладят на всеки миг от Световното състезание в Будапеща през 2023 година Не се колебая, че това съглашение ще ни помогне да повишим световната известност на леката атлетика. “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР