Милиони човеци се ужасяваме от подготвяната глобална промяна - голямото

...
Милиони човеци се ужасяваме от подготвяната глобална промяна - голямото
Коментари Харесай

Русия срива идеите за нов световен ред

Милиони индивиди се ужасяваме от подготвяната световна смяна - " огромното нулиране ", мечтаната от някои бъдеща власт на транснационалните корпорации и заличаването на националните страни.

Ужасяваме се от всеобщото обедняване посредством баснята за климатичните промени, превръщането на милиарди в полуроби, живеещи с категоричен базов приход и закрепостени за виртуалната действителност, стопанска система от роботи, опасването на планетата с информационни спътници и основаването на системата " Интернет на всичко " (Internet of everything - световният електронен концлагер), както и от очакванията на световния, най-вече англо-саксонски хайлайф да се трансформира в прослойка от безсмъртни свръхчовеци, ръководеща цялата планета...изобщо - ужасяваме се, че светът може да " прогресира " във всеобщо сякаш отворено общество, обитаемо със затворени в къщи плебеи...

Колкото и подчинените на елита медии да крещят, че това са теории на конспирацията, милиони мислещи хора в света виждат, че по сюжета на тази антиутопия се работи настойчиво и безмилостно.

Пред реализирането на този сюжет, обаче към този момент има една огромна въпросителна. Той може и да не се случи. А може и да не се случи, тъй като осъществяването му има смисъл единствено в случай че се работи световно, в случай че обхване цялата земя. Иначе е безсмислено.

Неочаквано смелите действия на Руското управление и твърдостта при реализиране на субективно обективни цели демонстрираха дефинитивно, че светът е многополярен. Оттук нататък никой няма да има нито правото, нито опцията да се разпорежда с цялата планета все едно му е персонално имение. Затова и осъществяването на описания сюжет става много подозрително.

Ще следим еманципирането на доста национални страни, които до момента се " спотайваха " и се съобразяваха със статуквото, ще забележим отменяне на множеството наложени в последно време мантри като демократична народна власт, отворено общество, мултикултурализъм, световен пазар. Много общества ще се върнат към естественото схващане за раси, полове, народи, религии, стопанска система, сигурност и обичайни ценности…вероятно и интернет и обществените мрежи скоро няма да са същите.

Възможно е доларът ще престане да е международна валута, а доста страни да се върнат към естественото златно покритие на парите си и даже и британският език да загуби позициите си като международна lingua franca.

В близкото бъдеще пред досегашните англосаксонски кандидати за световно владичество има единствено два пътя:

1.Да си посвият упоритостите (и самочувствието) и да ги лимитират до Съединени американски щати, Англия, Европейски Съюз (по-скоро част от него), Канада и Австралия (под въпрос, поради възходящото китайско въздействие там)

2. Да провокират световна нуклеарна война, в която и те доста добре знаят, че няма да има спечелили и победени, нито след нея ще има цивилизация.

В завършек на краищата, колкото и да са изгубили човешкия си облик, шефовете и главните акционери в капиталовите фондове и другите транснационални корпорации към момента са просто homo sapiens. Като такива, за тях няма нищо по-ценно от личния и на околните им живот.

Затова е най-вероятно да тръгнем по път номер 1, който може и да ни докара нова Студена война. А може да стане и друго - на запад да се появят нови, по-нормални водачи, които най-сетне да спрат да се изживяват като господари на света и да помислят за бъдещето на всички нас, а освен за своето.

Остава ни да се молим последното да се случи.

Колкото до нашата татковина - най- рационално е към този момент да се " снишим ", както споделяше Тодор Живков, да постъпим мъдро и да чакаме нашето време, а до тогава да търсим способи за повишение на общностните морал и разсъдък. Нито можем нито ще ни разрешат по-резки движения…

Пост на писателя Иван Спирдонов, съпредседател на партия „ Чест”
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР