Милиони австралийски пчели са в локдаун и хиляди ще бъдат

...
Милиони австралийски пчели са в локдаун и хиляди ще бъдат
Коментари Харесай

Австралия поставя медоносните пчели в локдаун

Милиони австралийски пчели са в " локдаун " и хиляди ще бъдат унищожени, откакто гибелен паразит беше открит в страната , оповестява Би Би Си.

Огнището на вароа беше открит за първи път в пристанище покрай Сидни предходната седмица, само че от този момент беше видян в кошери на 100 километра.

Епидемията заплашва да коства милиони долари на промишленостите за произвеждане на мед и храни .

Пазителите в нова зона за биосигурност няма да могат да реалокират кошери, пчели или пчелни пити до друго разпореждане.

Австралия беше единственият континент, свободен от акарите вароа , които са най-голямата опасност за пчелите в международен мащаб.

Вредителите - които са с размерите на сусамово семе - отслабват и убиват колониите, като се хранят с тях и предават вируси.

Властите вкараха няколко ограничения за биосигурност, с цел да лимитират огнището, откакто акарите бяха открити на седем места в Нов Южен Уелс.

Всички кошери в границите на 10 км от инфектираните места - към 400 до момента - също ще бъдат унищожени , до момента в който колониите в границите на 25 км ще бъдат инспектирани и следени.

Налага се и " заключване на пчелите ", забраняващо придвижването на пчели в цялата страна.

Това е от решаващо значение за прекъсване на опустошителното огнище на производителите, споделя Иън Маккол от NSW Farmers.

Ако акарите продължат да се популяризират, това може да коства единствено на производството на мед 70 милиона $ (48 милиона $, 39 милиона английски лири) годишно, споделя той.

Около една трета от производството на храни в Австралия разчита на пчелно опрашване, в това число бадеми, ябълки и авокадо.

" Пчелите са неразделна част от нашата индустриална система ", добави господин Маккол. " Това не е единствено угриженост за промишлеността, само че е и съществена грижа на общността. "

Предишните открития на други типове вароа акари в Куинсланд и Виктория бяха унищожени и фермерите чакат идващите няколко дни да бъдат сериозни за справяне с огнището.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР