Милиардерът заяви, че ядрената енергия отново ще стане напълно политически

...
Милиардерът заяви, че ядрената енергия отново ще стане напълно политически
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Ядрената енергия отново ще стане напълно политически приемлива

Милиардерът съобщи, че нуклеарната сила още веднъж ще стане " изцяло " политически допустима заради забележителните потребности от чиста сила в международен мащаб.

Говорейки пред бизнес малкия екран CNBC, Бил Гейтс означи, че би трябвало да преодолее подлата известност, добита от асоциацията с атомната бомба и радиоактивните произшествия, само че това е належащо, почтено и преодолимо предизвикателство, с цел да се поправят недоволните, съобщи БНР.

" Това е по този начин, тъй като потребността от чиста сила е остра и работата на не води до излъчвания на парникови газове ", счита Гейтс, добавяйки, че новите нововъведения в нуклеарните технологии (в които той е и инвеститор) вършат нуклеарната сила по-безопасна и по-достъпна, а страните по света стартират да одобряват нуклеарна сила.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Гибелта на хора в Тексас заради спиране на електрозахранв...

" Ядрената сила в действителност е по-безопасна от всеки различен източник на произвеждане на електрическа енергия. Знаете въглищните централи, въглищните прахови частици, газопроводи, които се взривяват. Смъртността на единица мощ при тези други подходи за извличане на сила е доста по-висока ", аргументира се някогашният притежател на Microsoft.

Бил Гейтс е вложител и създател на TerraPower, една от водещите нови нуклеарни компании.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР