Милиардерът Уорън Бъфет обяви, че се оттегля от позицията си

...
Милиардерът Уорън Бъфет обяви, че се оттегля от позицията си
Коментари Харесай

Бъфет напуска фондацията на Бил и Мелинда Гейтс

Милиардерът Уорън Бъфет разгласи, че се отдръпва от позицията си на настойник във фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, предава CNN.

В изказване, Бъфет не показва съответна причина за напускането на The Bill & Melinda Gates Foundation, само че отбелязва, че към този момент се е отдръпнал от борда на шефовете на всички ръководени от него компании като се изключи холдинга Berkshire Hathaway.

Милиардерът прибавя, че новият изпълнителен шеф на фондацията Марк Сузман е „ изключителен” избор и има неговата „ цялостна подкрепа”.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Компанията на именития вложител Уорън Бъфет Berkshire H...

„ Целите ми са 100% в синхрон с тези на фондацията, като физическото ми присъединяване не е належащо с цел да се реализиран тези цели”, показва Бъфет.

Уорън Бъфет и Бил Гейтс са близки другари. Обявлението на Бъфет идва към месец откакто Бил и Мелинда Гейтс оповестиха, че се развеждат и новините, че

The Bill & Melinda Gates Foundation е учредена през 2000 година на база персоналното благосъстояние на двамата, няколко други фондации на Гейтс и подарък, импортиран от Бъфет.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Бил и Мелинда Гейтс, които в границите на десетилетия натрупаха едно от най-големите персонални положения в...

От 2000 година насам, фондацията е похарчила близо 54 милиарда $ за разнообразни благотворителни начинания по света, като опазването на здравето, битката с бедността, разпространяването на ваксини против COVID-19 и други, сочи уеб сайтът на организацията.

Малко след новината за развода, от фондацията оповестиха, че не са планувани промени на функциите им или на самата организация.

Оттеглянето на Бъфет е част от по-обширно изказване по отношение на филантропските цели на Бъфет, в което той отбелязва, че неотдавна е отделил акции на Berkshire Hathaway на стойност 4.1 милиарда $, което е част от проекта му да раздаде 99% от благосъстоянието си за щедрост. Засега Бъфет се намира на 50% от осъществяване на проекта си.

През 2006 година Бъфет разгласи, че ще раздаде всичките си акции в холдинга посредством дарения. Милиардерът има към момента 238 624 броя акции в компанията си.

Критици обаче показват, че цялата самодейност с благотворителността е обвързвана с избягването на налози в Съединени американски щати.

Личното положение на Уорън Бъфет възлиза на 104 милиарда $, което го прави шестият най-богат човек в света, по данни на Forbes.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР