Милиардерът Петр Келнер, доминираща фигура в чешкия бизнес в периода

...
Милиардерът Петр Келнер, доминираща фигура в чешкия бизнес в периода
Коментари Харесай

Погребението на Петр Келнер ще е в тесен семеен кръг

Милиардерът Петр Келнер, преобладаваща фигура в чешкия бизнес в интервала след 1989 година в страната, почина при злополука с хеликоптер в Аляска през уикенда, заключи Радио Прага.
Неговата бизнес империя се разгръща по целия свят, добавя медията.
Петр Келнер беше измежду петима души, починали при злополука на хеликоптер на към 80 километра от Анкоридж в Аляска в събота вечерта, заяви финансовата му група PPF в понеделник. Съобщава се, че пътували с хеликоптер с цел да отидат на ски, когато се е случила нещастието.
Келнер от дълго време беше прочут като най-богатия жител на страната. Той обаче избягваше светлината на прожекторите и в продължение на няколко години обществеността го видя единствено на шепа фотоси, прецизира Радио Прага.
Личното му благосъстояние се прави оценка на 17,5 милиарда щатски $, до момента в който PPF има активи в размер на 44 милиарда евро в средата на предходната година, оповестиха медии.
Пътят на Келнер към голямо благосъстояние стартира през 90-те години, когато той и сътрудници основават PPF като капиталова компания, когато посткомунистическата Чехословакия разпродава доста предходни държавни компании.
Тогава PPF купи надзорен пакет от най-голямата застрахователна компания в страната, Česká pojišťovna.
По-късно PPF се уголемява в областите на финансите, телекомуникации и други посоки, оперирайки компании в Европа, Азия, Съединени американски щати и другаде.
 Новият притежател на bTV почина в хеликоптерна злополука Новият притежател на bTV почина в хеликоптерна злополука
Чешкият милиардер Петр Келнер е умрял в хеликоптерна злополука в Аляска, заяви Ройтерс, представена от БНР. Информацията е доказана...
Освен това групата на Келнер е мажоритарен притежател на Home Credit, компания за потребителски заеми, която развива сериозна активност в Китай и други страни от Югоизточна Азия. Той също по този начин има телекомуникационни компании в Централна и Източна Европа, измежду които O2 в родната му Чехия.
Миналата година PPF завърши поглъщането на централноевропейските медийни предприятия, група телевизионни станции в района, която включва чешката телевизия TV Nova.
Чешкият министър председател Андрей Бабиш дефинира гибелта на Келнер като невероятна покруса и изрази откровени съболезнования на фамилията му.
Говорителят на президента Милош Земан съобщи, че президентът извънредно почита скритите триумфи в бизнеса и безпределно съжалява за трагичната му гибел.
Говорител на PPF моли за почитание към неприкосновеността на персоналния живот на семейство Keлнер и съобщи, че погребението ще бъде в стеснен фамилен кръг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР