Милиардерът Илън Мъск предлага да закупи социалната медия Twitter за

...
Милиардерът Илън Мъск предлага да закупи социалната медия Twitter за
Коментари Харесай

Илън Мъск с ново 20 – предлага да купи Twitter

Милиардерът Илън Мъск предлага да закупи обществената медия Twitter за 41,39 милиарда $ единствено дни, откакто отхвърли място в борда на компанията. Това излиза наяве от документи, които бяха показани през днешния ден.

Оферираната цена на Мъск от 54,20 $ за една акция съставлява 38% награда към цената на затваряне на акциите на Twitter на 1-ви април, последният ден за търговия преди основният изпълнителен шеф на Tesla да разгласи обществено, че е закупил над 9% от акциите на обществената медия.

Мъск настоя, че това е неговата „ най-хубава и последна оферта ", като акцентира, че Twitter би трябвало да стане частна компания, с цел да претърпи измененията, които „ би трябвало да бъдат направени ". Той обаче също по този начин означи, че ще преразгледа позицията си като акционер в Twitter, в случай че офертата му бъде отказана.

„ Откакто направих инвестицията си, в този момент съзнавам, че компанията нито ще процъфтява, нито ще служи на този публичен императив в сегашната си форма. Twitter би трябвало да се трансформира като частна компания “, сподели Мъск в писмо до ръководителя на Twitter Брет Тейлър.

„ Моята оферта е най-хубавата ми и последна оферта и в случай че не бъде призната, ще би трябвало да преразгледам позицията си като акционер “, написа още Мъск.

С 800,64 милиона акции в послание към 10 февруари, офертата на Мъск прави оценка Twitter на 43,39 милиарда $.

В документи 13D/A към Комисията по скъпите бумаги и тържища (SEC) Мъск удостовери предходното обществено обявяване, че има 73,12 милиона акции в Twitter, или 9,1% от акциите в послание.

В документите се споделя, че Мъск е изпратил писмо, съдържащо „ необвързващото предложение “ до Twitter, само че се показва, че не може да има гаранция, че ще бъде изпълнено дефинитивно съглашение.

Акциите на Twitter скочиха с над 13% на извънборсовата търговия на Уолстрийт след новината за отправената от Мъск оферта, която е доста по-високо (с 18,2%) спрямо вчерашната цена на затваряне на равнище от Щатски долар 45,85 за една акция.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР