Милиардерът и шеф на Tesla Илън Мъск трябва да плати

...
Милиардерът и шеф на Tesla Илън Мъск трябва да плати
Коментари Харесай

Мъск продава акции, за да плати милиарди долари данъци

Милиардерът и началник на Tesla Илън Мъск би трябвало да заплати повече от 15 милиарда $ налози през идващите месеци, което евентуално ще е същинската причина да продаде част от акциите си в компанията, написа CNBC.

В нормалния си живописен жанр Мъск пусна анкета измежду своите съвсем 63 милиона почитатели в Twitter дали да продаде 10% от акциите си в Tesla. " Напоследък се приказва доста за потреблението на неосъществените облаги като средство за отбягване на налози, тъй че предлагам да продам 10% от акциите си на Tesla ", написа той в обществената мрежа.

Милиардерът даде обещание да се съобрази с резултатите от допитването, без значение какви са. Последователите му утвърдиха продажбата с 58% на 42%.

Much is made lately of unrealized gains being a means of tax avoidance, so I propose selling 10% of my Tesla stock.

Do you support this?
— Elon Musk (@elonmusk)

Независимо от резултатите от анкетата, Мъск по този начин или другояче щеше да стартира да продава милиони акции през това тримесечие. Причината: задаващото се данъчно обвързване от над 15 милиарда $.

Той получи въпросните акции през 2012 година, като част от проект за отплата. Тъй като той не получава заплата или паричен бонус, благосъстоянието му идва от получените акции и облагите в цената на акциите на Tesla. Наградата за 2012 година беше 22,8 милиона акции при достигната цена от 6,24 $ за акция. Акциите на Tesla затвориха на 1222,09 $ в петък, което значи, че облагата му от акциите възлиза на малко под 28 милиарда $.

Компанията неотдавна разгласи, че Мъск е теглил заеми, употребявайки акциите си като поръчителство. С продажбата милиардерът може да изиска да изплати някои от тези кредитни отговорности.

Ако има сериозен спад в цената на елементарните акции на Tesla, милиардерът ще бъде заставен да продава от личните му скъпи бумаги, с цел да заплаща вноските си по заеми, в случай че не разполага с други средства. Всяка сходна продажба може да докара до в допълнение намаление на цената на елементарните акции на компанията, показват от производителя на електрически автомобили в известие до Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати.

Правата на Мъск върху акциите изтичат през август 2022 година Но с цел да ги упражни, милиардерът би трябвало да заплати налог върху облагата. Те се таксуват с най-високата данъчна ставка от 37% плюс 3,8% налог върху вложенията. Освен това той ще би трябвало да заплати и най-високия налог от 13,3% в Калифорния, защото вариантите са получени и извоювани най-много до момента в който Мъск е гражданин на този щат.

Общата ставка на щатския и федералния налог ще бъде 54,1%. А дължимата сума при актуалната цена на акциите ще бъде 15 милиарда $.

Макар да не удостовери непосредствено въпросната цифра, Мъск написа в Twitter: " Забележете, аз не вземам парична заплата или
бонус от на никое място. Имам единствено акции, тъй че единственият метод персонално аз да заплащам налози е да продавам акции. "

Тъй като изпълнителните шефове имат лимитирани периоди за продажба на акции и Мъск евентуално би желал да усили продажбите за най-малко две тримесечия, анализатори и данъчни специалисти чакаха той да стартира да продава през четвъртото тримесечие на 2021 година

Самият милиардер наскоро удостовери, че има голям брой варианти върху акции, чиито период изтича при започване на 2022 година, тъй че ще ги продаде през последното тримесечие на годината, тъй като другояче ще изгуби цената им.

Той несъмнено би могъл да изтегли още по-голям заем, обезпечавайки го с акциите си в Tesla, които сега костват общо над 200 милиарда $. Мъск към този момент е заложил 92 млн. сходни акции в разнообразни банки против пари в брой. Попитан, за какво взема заеми, залагайки скъпи бумаги с променлива цена, милиардерът напомня, че те не постоянно се повишават, а от време на време и падат.

продължава да натрупа и други акции, разнообразни от получените през 2012 година През март 2018 година бордът на шефовете на Tesla му даде невиждана премия за добре свършената работа, която се състои от 101,3 милиона варианти върху акции, разграничени на 12 транша, които зависят от достиженията на компанията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР