Милиардерът Джеф Безос, който известно време беше и най-богатият човек

...
Милиардерът Джеф Безос, който известно време беше и най-богатият човек
Коментари Харесай

Безос ще дари богатството си за филантропия

Милиардерът Джеф Безос, който известно време беше и най-богатият човек в света, разгласи в изявление за CNN, че ще подари по-голямата част от благосъстоянието си. Безос също по този начин предизвести бизнеса да " понижи риска " до момента в който не премине сложният стопански интервал.

Основателят на Amazon има положение, което се прави оценка на към 124 милиарда $. От няколко години той се е насочил най-вече към благотворителна активност и обръща внимание на галактическата компания Blue Origin.

В изявлението Безос споделя, че ще подари положението си последователно с течение на времето. Основна част от парите ще бъдат ориентирани към оправянето с климатичните проблеми и за помощ на хора, които да обединят човечеството за решаването на дълбоките обществени и политически разделения в обществото.

За в този момент Безос не навлиза в елементи за проектите си. Той споделя, че дружно с приятелката му Лаурън Санчез към този момент " построяват потенциала " за даряването на средствата.

Милиардерът към този момент е заделил 10 милиарда $ за 10 години за своя фонд за Земята. Негови цели са понижаване на нездравословните излъчвания от строителните материали, финансови регулации за климатичния риск, усъвършенствани технологии за картографиране и следене на нездравословните излъчвания и други

" Трудното е по какъв начин да създадем нещата рационално. Не е елементарно. Изграждането на Amazon не беше елементарно. Беше нужна доста усилена работа, умни екипи, старателно работещи екипи и откривам, както и Лаурън, че в благотворителността и филантропията е доста сходно ", споделя Безос.

Според него има " доста способи да се създадат неефективни неща ". Затова първата стъпка е всичко да бъде премислено деликатно и да сне намерят " брилянтни хора ", които са са част от екипа.

Безос обръща внимание и на икономическата обстановка в света. Още през октомври той разгласява малко известие в Twitter, в което приканва " да залостите кепенците ". Пред CNN той разяснява, че съветът е ориентиран към бизнеса и крайните консуматори.

" Махнете малко от риска. Дръжте малко изсъхнал барут на разположение... Съвсем малко понижаване на риска може да направи огромна разлика за дребния бизнес, в случай че икономическите проблеми се задълбочат. Просто би трябвало да обмислите разновидностите ", поучава Безос.

Въпреки това той резервира оптимизъм. Безос счита, че американската фантазия към момента е допустима и даже ще бъде още по-лесна за реализиране в бъдеще. Той също по този начин предвижда, че галактическите пътешествия могат да са необятно налични още в границите на неговия живот.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР