Милена Стойчева е кандидатът за министър на иновациите и растежа

...
Милена Стойчева е кандидатът за министър на иновациите и растежа
Коментари Харесай

Милена Стойчева - коя е предложената за министър на иновациите и растежа

Милена Стойчева е претендентът за министър на нововъведенията и растежа в проектокабинета " Габровски ". Кариерата ѝ досега е обвързвана с предприемачеството и образованието.

Има просветителни степени и специализации от български и интернационалните университети като СУ " Климент Охридски ", Penn State University, UC Berkeley и MIT. Стойчева е изпълнителен шеф на " Джуниър Ачийвмънт България " (JA Bulgaria), част от световната мрежа на " Джуниър Ачийвмънт " (JA Worldwide). Носител е на международната премия за водачество на JA Worldwide за 2021 година

Преподава нововъведения и предприемачество като гостуващ учител към Европейския Институт за нововъведения и технологии. Понастоящем е шеф за нововъведения и промяна към EIT Culture & Creativity.

Член е на борда на Европейския конгрес на дамите създатели на компании и работи интензивно за одобряването на дамите в бизнеса, науката и предприемачеството. Стойчева е притежател на премията за дами водачи на Американско посолство в България.

Има повече от 20-годишен опит на управителни позиции в интернационалните организации и компании, измежду които ръководител на световния съвет на страните членки на JA Worldwide и старши консултант за висше обучение в Европа. През цялата си кариера работи систематично за цифровизацията, модернизацията, високата просветителна просвета и опазването на природата в България, излиза наяве от формалната ѝ биография.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР