Микровълновата печка е част от кухненското оборудване, с което почти

...
Микровълновата печка е част от кухненското оборудване, с което почти
Коментари Харесай

Никога не слагайте тези неща в микровълновата, ако искате да сте здрави


Микровълновата печка е част от кухненското съоръжение, с което съвсем всяко домакинство разполага. Все отново от време на време тя може да донесе повече вреди, в сравнение с изгоди. Представяме ви къс лист с артикули, които в никакъв случай не би трябвало да слагате в микровълновата.

1. Плодове

Някои плодове, като ябълки и банани, губят своите усет и текстура при стопляне в микровълнова печка. Гроздето обаче може да експлодира, а сушените плодове да изпълнят кухнята с пушек.

2. Кутии за предпазване на храна

Кутиите за предпазване на храна могат да се възпламенят в микровълновата печка или да провокират късо съединяване и да я повредят трайно, в случай че по тях има железни детайли.

3. Алуминиево фолио

Всеки метал може да повреди микровълновата печка. Не поставяйте предмети, направени от сходен материал, в нея. Тънките железни произведения, като алуминиево фолио, са по-опасни от дебелите. Те могат да загреят доста бързо и по този метод да усилят рисковете от пораждане на пожар.

4. Пластмаса

Избягвайте да употребявате пластмасови съдове за стопляне на храна в микровълнова печка. Те могат да отделят нездравословни химически субстанции под въздействието на топлината. Заместете пластмасовите съдове с такива, които са " безвредни за микровълнова печка ".

5. Яйца

Бързото нагряване на яйцата води до скупчване на огромно количество пара под тяхната черупка. И тъй като тя не може да се освободи, продуктите се взривяват. Не се тормозете. Те няма да скапват вашата микровълнова печка, само че могат да затруднят нейното разчистване. Ако към момента не се отказвате от концепцията за подготвяне на яйца по сходен метод, тогава направете дупка върху черупката, с цел да освободите място за парата.

6. Пътна чаша

Някои чаши могат да се употребяват в микровълнова печка, само че единствено такива със особено предопределение. В най-хубавия случай те защищават наличието от нагряване, защото са конструирани за попречване на температурна смяна. В най-лошия - могат да скапват микровълновата печка, тъй като множеството от тях са направени от неръждаема стомана.

7. Замразено месо
Правете това всеки ден по 10 минути и ще сте по-умни и щастливи
Според ново изследване единствено 10 минути тичане с умерена активност са задоволителни, с цел да подобрят настроението и когнитивните функционалности -...

Размразяването на месото в микровълновата печка не е добра концепция. По този метод то може да се опече неравномерно. Дори да наподобява размразено, неговата сърцевина сигурно не е.

8. Стари чаши и чинии

Този остарял китайски сервиз не е предопределен за приложимост в микровълнова печка. Според Смитсониън някои чаши и чинии, създадени през 60-те години, могат да отделят радиация и да бъдат покрити с олово или други тежки метали.

9. Хартиена торбичка

Нищо не наподобява толкоз безобидно, колкото хартиената торбичка. Освен нехигиенична, тя може да бъде токсична. В допълнение, хартиената торбичка се възпламенява извънредно елементарно при нагряване.

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР