Микровълновата фурна е популярен домакински уред, който ви позволява да

...
Микровълновата фурна е популярен домакински уред, който ви позволява да
Коментари Харесай

5 неща, които не трябва да правите с микровълновата фурна

Микровълновата фурна е известен домашен апарат, който ви разрешава да стоплите бързо снощната пица или да се заредите с пуканки преди кино лентата по малкия екран. Какво обаче не би трябвало да вършиме с нея?

Зареждане на батерия

През 2003 година мъж от Пърт, Австралия решил да зареди батерията на мобилния си телефон като я сложил в микровълновата фурна. По обясними аргументи единственият резултат, който постигнал била детонация, пожар и вреди за стотици долари.

Унищожаване на CD

Читател на британския вестник Telegraph един път запитал медията дали е допустимо да сложи в печката едно CD, евентуално воден от манията за безвредно заличаване на остарели електрически уреди и артикули. " Това може да провокира волтова дъга, която да я повреди, а също така може да докара до изпускането на токсични газове, които да обиден храната ", бил отговорът на вестника.

Палене на съчка

Ако запалите съчка за зъби или от кибрит и я поставите в работеща микровълнова фурна, температурата й става толкоз висока, че стартира да се трансформира в йонизиран газ с огромна относителна централизация на йоните или казано с други думи " плазма ". Дори и да сте облечени в защитно облекло, резултатът е прекомерно рисков, с цел да бъде следен отблизо.

Нагряване на алуминиево фолио

Когато електромагнитните полета в микровълновата печка протичат през фино железно фолио, то просто не може да издържи и се нагрява стремително. От намачканите му ъгли стартират да прехвърчат искри и в случай че не бъде извадено, то също ще докара до пожар.

Нагряване на крушка

Поставете електрическа крушка в печката и ще видите по какъв начин от нея стартира да излиза пулсираща светлина. Фурната основава ток, който протича в метала на крушката, а газът става виолетов, тъй като печката е с високо напрежение и образува въпросната плазма. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР