Микроблейдинг, татуиране, ламиниране, боядисване – веждите ни никога не са

...
Микроблейдинг, татуиране, ламиниране, боядисване – веждите ни никога не са
Коментари Харесай

Завръщането на тънките вежди

Микроблейдинг, татуиране, ламиниране, боядисване – веждите ни в никакъв случай не са се радвали на такова многообразие от процедури. Старателно ги подхранваме със серум и поддържаме с гел.През последното десетилетие се лутахме сред Кара Делевин, пропагандираща гъстите натурални вежди, и Ким Кардашиян с нейните Insta-вежди, усърдно боядисани и точно обрисувани.Проучване на Lookfantastic (британски уебсайт за онлайн търговия), направено през 2021 година, обаче демонстрира, че търсенето на словосъчетанието „ тънки вежди “ в интернет се е нараснало с 450%. В TикТок хаштагът #thinbrows има повече от 22 милиона гледания. Иконата на Generation Z Бела Хадид трансформира новите си тънки вежди в отличителна линия на визията си. Дали публичните благосклонности се трансформираха коренно? Исторически взор Да променим прическата или формата на веждите е елементарен метод да излезем от застоя. Модният историк и културолог Меган Виртанен разяснява: „ Във времена на промени възпяваме тънките вежди, а във времена на тествания се любуваме на необятните! Съществува връзка сред веждите и реакцията на действителността. Ако се вижда внимание към външния тип и дейни дейности за смяна, на мода идват тънките вежди. Ако се вижда „ затваряне на очите “ пред протичащото се и се вършим, че всичко е наред – необятните “.
Виртанен изяснява, че през първата половина на 20. век звезди като Едит Пиаф и Жозефин Бейкър са наблягали на пинсетите за вежди, с цел да основат трагичния облик на постоянно недоволната жена.  Изтъняването им е било тип протест на младото потомство срещу консервативните полезности. Правело се е, не с цел да се подчертае хубостта, а точно поради резултата на неестественост. През 90-те клъбъри, рейвъри и постпънкари със същите средства показват недоволството си: постоянно даже бръснат веждите си напълно, с цел да нарисуват на тяхно място линии в причудливи форми. Модата на андрогинността прониква и в поп културата – помним веждите на Мадона, Кристина Агилера и Гуен Стефани. През идващите 20 години армията от подражаващите им се пробва, постоянно безрезултатно, да си върне назад натуралната им форма.

Икономическа диря Съществува забавен стопански показател, фиктивен през 1926 година от професора от Университета в Пенсилвания Джордж Тейлър – така наречен Hemline Index. Той обвързва дължината на полите и роклите със положението на стопанската система: в положителните времена носим мини, а в неприятните – миди. Знаем и за съществуването на Lipstick Index, въведен от Ленърд Лаудер (син на създателите на козметичната компания Estée Lauder) през 2000 година: колкото по-тежка е обстановката, толкоз повече червила се купуват. Удивително е, че към момента никой не е заговорил за Brow Index: съдейки по това по какъв начин се отразява протичащото се по света на усещанията за хубост, връзката сред актуалните и предишните непокорен десетилетия е повече от явна.  За благополучие, през днешния ден можем да си играем с тази наклонност: да тестваме тънките „ влакна “ над очите благодарение на мобилни приложения, да ги боядисваме или да променяме формата им благодарение на коректор. Важното е да не взимаме незабавно пинсетата (предвид известността на наклонността Y2K), тъй като сме задоволително възрастни и зрели, с цел да помним следствията от 90-те.И в случай че се чудите по какъв начин да създадем по този начин, че наклонността на тънките вежди (ако въпреки всичко се „ развихри “) да е съответна за визията ни, има способи. За разлика от „ истинските “ тънки вежди от 90-те, които са с еднообразно тънка линия от началото до края им, актуалните са уравновесени, а да им се придаде компактност към момента е от основно значение. Фокусът е повече върху естествената им форма. Научили сме урока си и надали ще стигнем още веднъж до безжалостното изскубване – просто се лишаваме от непотребния размер, а формата става леко по-фина. Гелът, пудрата, восъкът и серумът за вежди ще не престават да бъдат в арсенала ни.  Веждите ни са фундаментални за цялостната ни визия – виновни са за салдото и пропорцията на лицето. Ако гъстите рошави вежди придават силов темперамент, по-тънките оказват помощ да се подчертае структурата на лицето. Омекотяват погледа и очите. Не е толкоз зле. Но имайте поради, че след избрана възраст линията на веждите има наклонност да изтънява естествено, което прави повторното им израстване по-трудно.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР