Микаела Шифрин е новата кралица на Банско. Американката си тръгна

...
Микаела Шифрин е новата кралица на Банско. Американката си тръгна
Коментари Харесай

Шифрин с втора победа в Банско

Микаела Шифрин е новата кралица на Банско. Американката си потегли с две победи от зимния ни курорт и с едно четвърто място. 25-годишната алпийка победи на Супер-Г, както и на втурване в петък, и остана в подножието на оценките в събота в другото втурване.

Под Тодорка за втория си триумф през днешния ден тя фиксира 1:10:88 мин. За новата суперзвезда в ските, която е специалистка в техничните дисциплини, а не в скоростните, това е 66-а победа за Световната купа и шеста за сезона. Тя завоюва стартове и в четирите съществени дисциплини този сезон. Шифрин към този момент е единствено на триумф от Марсел Хиршер (Ав). Пръв е Ингемар Стенмарк (Шв) с 86, само че достижението му не наподобява толкоз непостижимо.

Втора на Супер-Г се подреди Марта Басино на 0,29 сек. Това е втори подиум за италианката, която в събота зае същата позиция. Трета е брачната половинка на швейцарския футболист Валон Бехрами - Лара Гут (Швейц) на 0,70 сек. Малшанс имаше Федерика Бриньоне (Ит), която водеше пред Шифрин на последната междинна контрола, само че падна в края на трасето и не приключи. Иначе представителките на Ботуша също впечатлиха в Банско, откакто окупираха подиума във второто втурване. То беше извоювано от Елена Куртони, а трета е Бриньоне, която се подреди на същата позиция и в петък.

Шифрин усили задатъка си на върха в генералното класиране за Световната купа с 1225 т., пред Бриньоне 855, Петра Влъхова (Слвк) 830 и други Шифрин оглави и класирането за дребния Кристален глобус на Супер-Г със 186 т., пред Корин Зутер (Швейц) 150, Виктория Ребенсбург (Гер) 148 и др.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР