Мик Шумахер ще се изправи срещу Христо Стоичков в благотворителния

...
Мик Шумахер ще се изправи срещу Христо Стоичков в благотворителния
Коментари Харесай

Стоичков срещу Мик Шумахер на мача в Монако

Мик Шумахер ще се изправи против Христо Стоичков в благотворителния мач сред звезди и водачи в Монако на 21 май преди надпреварата от Формула 1. Благотворителното събитие ще бъде извършено за 27-и път.

Бащата на Мик - 7-кратният международен първенец във формулата Михаел Шумахер, бе постоянен участник в тези мачове до случая на ски преди 5 години. Пилето бе върл футболен почитател, като цялостен живот поддържаше “Кьолн ” и бе картотекиран в долните дивизии на Швейцария като състезател. Синът му през този сезон кара във Формула 2.

Стоичков пък ще е първият българин с присъединяване в благотворителното събитие. Фондацията на принц Албер организира едно от надпреварите си по ски в Банско преди няколко години. Тогава обаче той не съумя да пристигна поради гибел в фамилията.

Камата е в тима на звездите на принц Албер II, в който влизат много забавни имена. Там е племенникът на владетеля Пиер Казираги, който е от бурната връзка на сестра му с неин охранител.

Принцът на Рим Франческо Тоти също е удостоверил присъединяване. Марко Симоне, Джанкарло Антониони, Сони Андерсон, Людовик Жули, Еверсон да Силва и Ян Колер са другите известни имена от футбола, които са в състава.

Легендата на мотоциклетизма Макс Биаджи също е включен в звездния тим дружно с сътрудника си Лорис Капироси. Бившите водачи от Формула 1 Нико Розберг и Том Кристенсен също са в отбора. Розберг завоюва една купа, а Кристенсен е по-известен с обстоятелството, че е рекордьор по първи места на именитото съревнование “24-те часа на Льо Ман ”.

Скиорите също са показани мощно в състава на принц Албер, като там са Юре Козир, Макс Блардоне и Петер Рунгалдийр.

Специални посетители на дуела ще са легендите на формулата Жак Вилньов, Ален Прост и Жан Алези. С тях ще бъде някогашната шефка на “Уилямс ” Сузи Волф, както и легендата на ралитата Карлос Сайнц.

Сайнц ще има достойнството да гледа на терена сина си Карлос Сайнц-младши, който е в тима на водачите.

Големият отсъстващ в този отбор е международният първенец Луис Хамилтън от “Мерцедес ”. Хамилтън постоянно е показвал футболни пристрастия и не е ясно за какво не се е навил да порита малко. Съотборникът му Валтери Ботас ще съставлява екипа в дуела.

За сметка на това се връщат двама от славните ветерани на формулата Мика Хакинен, Джанкарло Фисикела и Рикардо Патрезе. Патрезе до скоро държеше върха по най-вече стартове във формулата.

Щофел Вандорн и Фернандо Алонсо, които предишния сезон бяха в “Макларън ”, също са в тима. Алонсо гони победа в “500-те благи на Индианополис ”, а Щофел се състезава в електрическата формула.

Старши треньор на водачите ще е 55-годишният Иван Капели, който е един от най-обичаните състезатели на Италия и дълготраен коментатор на надпреварите по малкия екран.

На сходни мачове постоянно се събира огромна аудитория и поради цената. На стадиона ще се влиза единствено против 15 евро, което за Монако са джобни пари за вода в учебно заведение.

Децата до 14 години пък влизат гратис единствено в случай че са с компаньон.

В момента този мач е много по-интересен за почитателите, в сравнение с тези на локалния “Монако ”. Заради свадите към притежателя му Дмитрий Риболовлев отборът се намира в невероятна рецесия, като бе заплашен от изпадане.

В момента три кръга преди края на шампионата “Монако ” е на 3 точки пред “Каен ”, който заема 18-ото място в класирането, което значи плейаут. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР