Мигрената е неврологичен дисбаланс, който причинява остри и продължителни главоболия,

...
Мигрената е неврологичен дисбаланс, който причинява остри и продължителни главоболия,
Коментари Харесай

8 бързи начина да облекчите болката от мигрена

Мигрената е неврологичен дисбаланс, който предизвиква остри и продължителни главоболия, като болката може да варира от умерена до доста мощна. Смята се, че в днешно време от мигрена страдат даже повече хора, в сравнение с от астма и диабет, взети дружно. Никой не заслужава да бъде подложен на сходно изтезание, което нарушава ежедневния ;w темп на живот и го „ изважда от строя ” за неопределен срок. Затова ето няколко съвета, които биха могли да облекчат признаците по време на рецесия.

1. Лед

Лекарите настояват, че ледът има успокояващо влияние върху болката. Опитайте да поставите торбичка лед върху челото си, на врата или там, където болката е най-пулсираща. Ако не е допустимо да се задържи ледът на мястото, използвайте вместо това забрадка, намокрена в ледена вода.

2. Инхалация с лавандула

Според едно изследване хората, които си вършат инхалации с лавандула при мигренозен припадък, получават по-бързо облекчение на признаците спрямо тези, които вдишват плацебо. Опитайте този способ в продължение на най-малко 15 минути.

3. Ментово масло

Масажирайте с ментово масло (олио) слепоочията и тила си, с цел да облекчите болката от мигрената. Този способ е удобен и при положения на отмалялост, напрежение, стрес. Според едно изследване даже е допустимо да предотврати още един мигренозен припадък.

4. Джинджифил

Джинджифилът има необятна приложимост поради удобното си влияние върху здравето на човек. Учените настояват, че облекчава и болката от мигрена. Джинджифиловият прахуляк може да понижава тежестта на мигренозния припадък, както и неговата дълготрайност. Чаят от джинджифил пък има потвърдено незабравим резултат при главоболието като цяло.

5. Йога

Йогата е антична техника, която се употребява за лекуване на най-различни съществени заболявания. Няма странични резултати, а съгласно откривателите практикуването на главните положения в йогата оказват помощ за облекчаването и даже предотвратяването на мигренозните пристъпи.

6. Масаж

Според едно проучване измежду хора, страдащи от мигрена, излиза наяве, че тези, които се подлагат на терапия с масаж, имат по-редки пристъпи и даже са подобрили качеството на съня си.

7. Магнезий

Недостигът на магнезий в организма може да бъде причина за главоболие или мигрена. Скорошно изследване даже откри, че постоянният банкет на магнезий понижава честотата на мигренозните пристъпи с повече от 40%. Ето някои източници на магнезий, които си заслужава да включите в хранителния си режим:

  • бадеми
  • сусам
  • слънчогледови семки
  • бразилски орех
  • кашу
  • фъстъчено масло
  • овесени ядки
  • яйца
  • мляко

8. Акупресура

Също като йогата, акупресурата е способ, изцяло лишен от странични резултати. Може да се окаже чудесна опция за хора, страдащи от хронично главоболие, придружено от мигренозни пристъпи с гадене и зашеметяване.

Всички тези рекомендации не заменят нуждата да се консултирате с доктор - изключително в случай че положението ви е тежко. Също по този начин няма гаранция, че методите ще подействат при тежка рецесия. Понякога се постанова да легнете на мрачно и да извършите всичко допустимо да заспите с вярата, че като се разсъните, болката ще е намаляла. Но не пречи да опитате, нали?

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР