Мигрантският поток към Европа през България и съседните страни -

...
Мигрантският поток към Европа през България и съседните страни -
Коментари Харесай

Борислав Грозданов: Има ръст на подадените молби за закрила от бежанци

Мигрантският поток към Европа през България и прилежащите страни - тематиката разясняваме с Борислав Грозданов от Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците

„ Данните от формалната статистика на Държавната организация по бежанците има растеж от близо три пъти на подадените молби за протекция през 2021 година . Това се дължи на събитията в Афганистан, като половината от молбите са от Афганистан, една трета от Сирия, следват от Ирак, Пакистан, Мароко.
90 на 100 от хората, получили статут въз основата на тези молби са от Сирия, а едвам 4 на 100 от получилите утвърждение са от Афганистан

По данни на Дирекция " Миграция " към края на предходната година потенциалът на центровете е напълнен малко над половината -  56 на 100, а центровете ръководени от Държавната организация по бежанците са запълнени на към 48 100 от потенциала си - тъй че, да -  нарастване има ", заяви пред БНР Борислав Грозданов.

 БГНЕС

Притокът на хора е по-голям след лятото до края на зимата, сочи статистиката, разясни той.

Организация на обединените нации предизвестява за идна филантропична рецесия поради събитията в Афганистан.

" Миналата година към 700 хиляди афганистанци са били разселени в личната си страна, като 80 на 100 са дами и деца. Тоест рецесията си остава в тяхната страна .

Към момента Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците не регистрира всеобщ приток на хора отвън Афганистан, към прилежащи страни, само че обстановката остава въпреки всичко динамична ", добави Грозданов.

С 30 на 100 са се нараснали бежанците и мигрантите в България през 2021 година ", сподели още той. 

У нас идват бежанци, които се наемат в областта на ресторантьорството, в областта на услугите, в аутсорсинг услуги, тъй като владеят разнообразни и редки езици. Те поставят старания да се интегрират, разясни още специалистът.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР