Миглена КитановаГодишният концерт на НЧ Димчо Дебелянов-1960 отново събра талантливите

...
Миглена КитановаГодишният концерт на НЧ Димчо Дебелянов-1960 отново събра талантливите
Коментари Харесай

Балерини, музиканти и певци от Народно читалище Д. Дебелянов-1960 с концерт в РКИЦ

Миглена Китанова

Годишният концерт на НЧ " Димчо Дебелянов-1960 " още веднъж събра надарените ученици на читалището, бъдещи балетни актьори, артисти и музиканти в огромната зала на Руския културно-информационен център. Спектакълът бе отдаден на Международния ден на детето.

Водещ бе носителят на влиятелни национални и интернационалните награди, младият композитор Марио Кръстев, който над 13 години овладява вокалното майсторство в читалището под управлението на шефа на арт учебно заведение " Студио Музика " Росица Йорданова. Поздравителни адреси изпратиха от Съюз на българските журналисти, културни центрове и институции, писатели и поети.

С бурни овации бе посрещнато първото осъществяване на балерините от танцово студио " Класик " с възпитател Славея Стойчева " Валс " по музика на Шостакович. Младите пианисти с възпитател Марио Йоцов извършиха " Шутка " от Кабалевски и " Менует " от Моцарт, " Colors of the wind " по музика на Алан Менкен от кино лентата " Покахонтас " и " Старинна френска ария " по музика на Чайковски. Приказни бяха балерините, които показаха танца " Приятелки " от балета " Зле опазеното момиче " по музика на Луи Херолд и Петер Хертел. Веднага след тях затанцуваха най-малките от ТС " Класик ", които се превъплътиха в облиците на " Вълкът и алените шапчици ".

Възпитаниците на музикалния възпитател Велислава Йорданова, под управлението на Росица Йорданова, демонстрираха артистичност с песните " Непознати улици ", " Жена на всички времена ", " Междучасие ", " Сбогом, моя обич ". Публиката се наслаждения на " Танца с ветрила " от балета " Баядерка " по музика на Минкус, разновидност от " Лебедово езеро " по музика на Чайковски и на танца от " Корсар " по музика на Адолф Адам. И този път Марио Кръстев бе неведнъж приветстван за професионалното и сърцато осъществяване на две испански песни - " Tengo la camisa negra " и " Duele el corazon ". Спектакълът завърши с танца " Карибски пирати " по музика на Ханс Цимер. Възпитаниците на ТС " Класик " получиха за поредна година дипломи за добре свършена работа.

От НЧ " Димчо Дебелянов-1960 " благодариха на управлението на РКИЦ и на ръководителя на отдел " Наука и обучение " Коста Пеев за благородната задача да оказват помощ за развиването на културата и читалищната активност. Заради дългогодишното съдействие и сърцато другарство.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР