Миглена Китанова Коледният концерт на НЧ Димчо Дебелянов-1960 вдигна завесата

...
Миглена Китанова Коледният концерт на НЧ Димчо Дебелянов-1960 вдигна завесата
Коментари Харесай

НЧ Д. Дебелянов-1960 посрещна Коледа в РКИЦ

Миглена Китанова

Коледният концерт на НЧ " Димчо Дебелянов-1960 " подвигна завесата за изкуството в огромната зала на Руския културно-информационен център. Специални поздравления читалището получи от ръководителя на Съюз на българските журналисти Снежана Тодорова, от писатели, поети, от съюзни организации и институции. Гост на концерта бе полк. Чавдар Петров - ръководител на Националната асоциация " Сигурност ", креативен другар на " Димчо Дебелянов-1960 ".

Ководещ на концерта бе младият стихотворец, студент в НМА " Панчо Владигеров ", компетентност поп и джаз пеене, народен координатор на НД " Русофили " Антони Дачовски. Той впечатли присъстващите с осъществяване на песента " Рождество ", композирана от известния бургаски бард Пламен Ставрев. Аплодисментите продължиха и за осъществяването на валса по музика на Дмитрий Шостакович от възпитаниците на танцово студио " Класик " с възпитател Славея Стойчева. Последваха танците " Перли " от балета " Конче вихрогонче " по музика на Родион Шчедрин, " Сенки " от " Баядерка " по музика на Минкус, вариации от балета " Пахита " по музика на Минкус и " Ноктюрно " по музика на Шопен.

Изпълнители от школата по поп и джаз пеене с педагози Росица Йорданова и Лия Любенова стоплиха сърцата на феновете с " Добър вечер, добър ден ", " Мама ", " Катерино моме ", " Облаче ле, бяло ". Школата по пиано с възпитател Марио Йоцов показа възпитаниците си в аранжимент за четири ръце.

Гостуващите реализатори от вокалната групировка " Щастливеца " под съпровода на пиано на Росица Йорданова накараха всички да притихнат и да се пренесат в тайнството на светлата Коледа.

Читалищният театър продължи с познатите и обичани песни " Големият транспортен съд минава " и " Сбогом, моя обич ", с танца " Пирати " по музика на Ханс Цимер, както и с безконечните коледни песни.

Водещите пожелаха радостни и щастливи празници, мир и обич във всеки български дом. Благодариха сърдечно на управлението на РКИЦ за готовността да оказва помощ на културата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР