Миглена Каканашева е гост в предаването “Пресечна точка по Нова

...
Миглена Каканашева е гост в предаването “Пресечна точка по Нова
Коментари Харесай

МЕГЗ защити здравния министър в „Пресечна точка“

Миглена Каканашева е посетител в предаването “Пресечна точка ” по Нова Телевизия дружно с основния редактор на вестник Труд - Петьо Блъсков и някогашния зам. министър на външните работи - Милен Кереметчиев .

Каканашева, която за пръв път споделя пред необятната публика своите политически възгледи, впечатли с аргументирани и градивни мнения. В студиото гостите разясниха държанието на здравния министър, който изиска непоколебим надзор на лечебните заведения и предложи лечебни заведения, които отхвърлят да лекуват пациенти с Ковид-19, да не бъдат финансирани със средства от Националната здравноосигурителна каса. Блъсков и Кереметчиев си дефинираха против медийната нервност и прочувствените решения. А Каканашева застана с цялостна поддръжка зад решенията на министъра.

“Аз ще си разреша да прегледам държанието на здравния министър през една малко по-психологическа позиция. Обикновено в състояние на рецесия и то толкоз непозната, както е рецесията с Коронавируса, тъй като до момента не сме се срещали с него. Никой не знае какъв е, какъв брой може да е рисков и по какъв начин да го управлява. В положение на сходна рецесия, хората имат два избора. Или самозапазване, което е човешко. Всеки има правото да се изплаши и да тръгне да мисли за себе си преди всичко. Или някоя частна болница да откаже да приема пациенти с ковид, поради здравето на пациентите си като цяло. Или лекарите да си кажат, че в последна сметка и те са хора, и те имат фамилии, и техните животи имат значение. Това е единият избор - самозапазване. Другият е обединяване в изгодата на общото избавление. Първото е човешко, само че до каква степен ще стигнем в случай че всеки тръгне да се оправя самичък. Ще настане голям хаус и ще застрашим своя живот и този на околните ни още повече. Затова аз персонално виждам в думите на здравния министър един опит да изясни на всички, че с цел да се случат нещата в условия на рецесия - не зависи единствено от държавното управление, не зависи единствено от здравната система. То зависи от всички нас и всички ние би трябвало да бъдем заангажирани да поставим старания в тази битка ”.

Милен Кереметчиев изрече друга позиция, съгласно която всеки би трябвало да си знае мястото и здравния министър не трябва да влиза толкоз в ежедневните елементи на рецесията, тъй като по този метод има благоприятни условия за неточности в страст и той може да загуби общата картина ”. Каканашева добави: “Аз не мисля, че тези решения са прочувствени. Напротив аз виждам в тях една доста твърда позиция, която споделя: Проблем има, само че ние ще влезем с вас в казуса. Ако би трябвало аз ще си смъква униформата, в случай че би трябвало и депутатите ще я смъкват. И това съгласно мен е вярното държание, тъй като в положение на рецесия всички би трябвало да бъдем там дружно - без значение кой на каква позиция е ”.  Попитана от водещия, Каканашева добави, че без капка съмнение би отишла доброволец на първа линия. 

По тематиката за митингите Каканашева също изрече друга и забавна позиция:

“ Аз считам, че тези митинги демонстрираха нещо доста значимо, че няма кой да построи алтернативата в България. Те демонстрираха доста хора, които към този момент са безусловно уверени в това какво не желаят. Те желаят нов ред, те желаят нещата да се случват по друг метод. Те бяха недоволни освен от ръководещите сега, ами и от всички подредени там. Ние към този момент знаем какво не желаеме, само че не знаем с какво да го сменяем. И по-важното няма кой да доиде да го построи ”. Каканашева още добави, че всички търсят отговорност от ръководещите, само че съгласно нея построяването на опция би могло да бъде задача и на една добре позиционирана съпротива, в случай че имахме такава. Тя добави, че съгласно нея в България не се основава добър политически артикул. Според нея опозицията е изгубила своята еднаквост. Единствената нейна активност е да подлага на критика ръководещите. Те не оферират нов модел, те просто не харесват остарелия. Тяхната еднаквост е анти-управлението. Затова средата в страната ни сега не разрешава да се изградят нови политически водачи и формулировки по натурален метод. И щом не става по натурален път - то тогава те би трябвало да се основат изкуствено. Защо не и- под опеката на ръководещите. Защо не се основат юношески структури, посредством които нови млади и кадърни фрагменти да бъдат въведени в българския политически живот. Само по този начин младите ще бъдем чути и никой няма да опорочава порива ни за смяна. Това за мен е метод да преминем от напразно критикуване към градивност ”. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР