Миенето на ръцете след като използвате тоалетната е задължително и

...
Миенето на ръцете след като използвате тоалетната е задължително и
Коментари Харесай

Ето какво се случва, ако не си измиете ръцете след тоалетна

Миенето на ръцете откакто употребявате тоалетната е наложително и се допуска, че на това сме научени още в детската градина. Има обаче хора, които от време на време пропущат този миг без да знаят, че не миенето на ръце със сапун и вода след тоалетната може да бъде рисково.

Тоалетните са място за размножаване на патогени и в случай че употребявате публични тоалетни, може да бъде още по-лошо за вас, тъй като нямате визия кой какво е докоснал. Когато не си миете ръцете, микробите се трансферират от ръката ви до каквото и да се докоснете, което приканва патогени да влязат в тялото ви. От лека зараза на червата до ковид, можете да се болестите, като не си миете ръцете.

Измиването на ръцете директно преди хранене не е задоволително. Защото когато излезете от тоалетната, без да си миете ръцете и докоснете нещата, като мобилния телефон или бутилката с вода, трансферирате микробите върху тях. Всеки път, когато докоснете тези предмети, имате достъп до всички микроби изначало. Кожата ви е супер сензитивна. Освен това, когато докосвате кожата си с цялостни с микроби ръце, рискувате да получите кожни проблеми. Можете да получите кожни обриви, пъпки и раздразнение на кожата.

Можете да станете притежател на патогена и който влезе в контакт с ръцете или повърхността, която сте докоснали, също може да се разболее.

Ето какъв е верният метод за измиване на ръцете:

- Измийте всички открити области на ръцете си

- Прокарайте ръце през течаща вода и нанесете сапун, с цел да премахнете микробите

- Разтрийте зад дланта и сред пръстите

- Изтъркайте и ноктите деликатно

- Микробите се популяризират незабавно върху мокри ръце, тъй че би трябвало да подсушите ръцете си вярно след измиване

- Не изхвърляйте хартиената забрадка, откакто избършете ръцете си. Задръжте я и с нейна помощ отворете вратата и по-късно я изхвърлете. Тази стъпка е изключително значима, защото докосването на дръжката на вратата може да ви изложи на микроби, оставени там от някой, който не си е измил ръцете, написа jenite.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР