Microsoft Corporation обяви късно снощи, че продажбите на технологичния гигант

...
Microsoft Corporation обяви късно снощи, че продажбите на технологичния гигант
Коментари Харесай

Приходите на Microsoft минаха 50 милиарда долара

Microsoft Corporation разгласи късно нощес, че продажбите на софтуерния колос са нарастнали през последното тримесечие с 20% по отношение на година по-рано, надхвърляйки за пръв път 50 милиарда $ и достигайки 51,7 милиарда $.

Нетните облаги пък се покачиха с 21% в съпоставяне със същия интервал на миналата година, достигайки 18,8 милиарда $, до момента в който оперативната облага скочи с 24% до 22,2 милиарда $, като облагата на акция се увеличи с 22% до 2,48 $, съобщи БНР.

Всички тези финансови резултати бяха към и малко над упованията на финансовите пазари.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Светът е изправен пред пандемии, които ще бъдат доста по-лош...

" Дигиталната технология е най-гъвкавият запас на международното разрастване за превъзмогване на рестриктивните мерки и преосмисляне на ежедневната работа и живот “, разяснява резултатите, ръководителят и основен изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела.

" Тъй като продължава да нарастват технологиите като % от световния БВП, ние реализираме нововъведения и влагаме на разнообразни и растящи пазари, с общ главен набор от технологии и действен модел, който ускорява общата тактика, просвета и чувство за предопределение ".

При оповестението на финансовия доклад акциите на Micorsoft поевтиняха за малко с повече от 5% след края на снощната търговия на Уолстрийт. Последва обаче тяхно възобновяване и излизането на облага с към 1,2%, откакто основният финансов шеф Ейми Худ показа прогнозите на Microsoft за идващото тримесечие.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
След като Microsoft разгласи, че ще похарчи десетки милиарди долари за закупуване на компания за видеои...

Ейми Худ сподели, че Microsoft чака фискални доходи за третото тримесечие в размер сред 48,5 и 49,3 милиарда $, надхвърляйки междинните упования на анализаторите от 48,11 милиарда $, като в същото време показа и насоки за обособените сегменти на бизнеса на софтуерния колос, които отговаряха или надвишиха осредните упования на анализаторите на Уолстрийт.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР