microSD картите от следващото поколение ще са необходими за мобилните

...
microSD картите от следващото поколение ще са необходими за мобилните
Коментари Харесай

microSD карти достигат параметрите на SSD


microSD картите от идващото потомство ще са нужни за мобилните изчислителни системи и устройства с изкуствен интелект (снимка: Samsung)

Samsung Electronics стартира изпитванията на microSD SD Express карта с 256 гигабайта памет и поредна скорост на четене до 800 мегабайта в секунда (MB/s), както и всеобщо произвеждане на UHS-1 microSD карта с 1 терабайт (TB) памет.

Новата серия microSD карти от идващото потомство ще са нужни за мобилните изчислителни системи и устройства с изкуствен интелект в околните години. Въпреки дребния си размер, тези карти памет имат висока продуктивност и потенциал като на SSD диск, подчертаха от компанията.

SD Express microSD карта със скорост до 800 MB/s

За пръв път в промишлеността Samsung предлага високопроизводителна microSD карта въз основата на интерфейса SD Express със скорости до 800 MB/s. Тази разработка е резултат от съдействие с клиент на компанията за основаване на профилиран артикул.

Благодарение на ниската консумация на сила и усъвършенствания фърмуер, включително с надзор на температурата, SD Express microSD картата реализира продуктивност, сравнима с тази на SSD дисковете с дребен размер.

Express microSD картата с 256GB е четири пъти по-бърза от общоприетите карти
(снимка: Samsung)

Докато скоростта на четене на общоприетите microSD карти, основани на интерфейса UHS-1, е лимитирана до 104MB/s, скоростта на SD Express доближава 985 MB/s. Въпреки това, SD карти с този интерфейс не бяха налични на пазара до момента.

Последователната скорост на четене на SD Express microSD картата на Samsung доближава 800 MB/s, което е 1,4 пъти повече от скоростта на SATA SSD дисковете (достигаща 560 MB/s) и над 4 пъти по отношение на общоприетите UHS-1 карти памет (до 200 MB/s).

Технологията Dynamic Thermal Guard (DTG) поддържа оптимална за SD Express microSD картата температура, даже при продължително потребление, с цел да се обезпечи висока продуктивност и надеждност на дребния ѝ форм-фактор.

UHS-1 microSD карта с 1TB памет

Новата microSD карта с 1TB памет на Samsung е снабдена с осем пласта по 1 терабит (Tb) V-NAND от осмо потомство във форм-фактор на microSD, с продуктивност на равнище SSD диск.

UHS-1 microSD картата с 1TB памет се базира на новата технология V-NAND
(снимка: Samsung)

Картата е подложена на най-сериозните проби в промишлеността, с цел да издържи в предизвикателни среди, с помощта на свойства като водоустойчивост, резистентност на високи температури, предпазен от удари дизайн, отбрана от изхабяване и отбрана от рентгенови лъчи и магнитни полета.

Наличност и цени

SD Express microSD картата с 256GB памет и UHS-1 microSD картата с 1TB памет ще бъдат налични за покупка по-късно през годината. Цените на новите памети към момента не са оповестени от Samsung.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР