Miami Open, трети кръгПаула Бадоса – Юлия Путинцева 6-3, 6-2Паула

...
Miami Open, трети кръгПаула Бадоса – Юлия Путинцева 6-3, 6-2Паула
Коментари Харесай

Бадоса отстрани Путинцева за първия си осминафинал в Маями


Miami Open, трети кръг

Паула Бадоса – Юлия Путинцева 6-3, 6-2

Паула Бадоса доближи до осминафиналите на WTA 1000 шампионата в Маями за пръв път в кариерата си след двусетов триумф над Юлия Путинцева. Испанката изпита известни усложнения при започване на откриващия сет, само че по-късно последователно пое цялостния надзор върху играта и откри място измежду 16-те най-хубави в конкуренцията.

Нейна съперничка на осминафиналите ще бъде победителката от мача сред Линда Фрухвиртова и Виктория Азаренка.

И трите аса в мача бяха дело на Бадоса, като в това време петата сложена направи по-малко двойни неточности (1-3). Испанката осъществя пет от десетте си точки за пробив (50%), до момента в който Путинцева оползотвори единствено една от своите пет благоприятни условия за пробив (20%).

Путинцева на три пъти поведе в откриващия сет, само че нейната съперничка не ѝ разреши да се откъсне в резултата и непроменяемо успяваше да възвърне равенството. Повратният миг в сета се оказа маратонският седми гейм, траял съвсем 10 минути. Бадоса пропусна три брейкпойнта, само че все пак продължи да слага казахстанската тенисистка напрегнат и в последна сметка реализира цялостен поврат, пробивайки за 4-3.

Путинцева опита да промени развоя на сета, само че грешките на международната №47 доста се усилиха, вследствие на което тя все по-често изпускаше нервите си. Бадоса затвърди брейка, след което стигна до три следващи сетбола след динамично разиграване при мрежата, завършило с непредизвикана неточност на Путинцева, след което тя хвърли ракетата си. В идващото разиграване казахстанката направи двойна неточност и по този метод Бадоса надви с 6-3 в първата част.

Путинцева съумя да пробие в самото начало на втория сет, само че Бадоса бързо възвърне равенството след няколко отлични офанзиви с форхенд по диагонала. Това бе началото на доста мощна серия на испанката, която избави три брейкпойнта в третия гейм, след което осъществя нов пробиви направи резултата 4-1 в своя изгода. Путинцева редуцира пасива си, само че международната №6 не загуби повече геймове и победи с 6-3, 6-2 след 82 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР