МФ публикува законите, с които вдига данъцитеМинистерството на финансите публикува

...
МФ публикува законите, с които вдига данъцитеМинистерството на финансите публикува
Коментари Харесай

Вечерни новини: Застрахователни трусове в „Евроинс“; Заповед за арест на Путин

МФ разгласява законите, с които подвига налозите
Министерството на финансите разгласява обещаните помени в данъчните закони, с които ще се опита да запуши дупката в бюджета, която в противоположен случай би била доста над 3% от прогнозния БВП. С предлаганите в този момент ограничения в региона на приходите финансовият министър Росица Велкова чака дефицитът през тази година да остане в границите на 3% и да не се материализират всички оповестени от самата нея опасности за страната.
Наказателният съд в Хага издаде заповед за арест на Путин
Международният углавен съд (МНС) в Хага издаде в петък заповед за арест на съветския президент Владимир Путин. Той е упрекнат, че е виновен за военни закононарушения, осъществени в Украйна, оповестява Reuters. МНС издаде заповедта за арест по съмнение за нелегално депортиране на деца и нелегално прекачване на хора от територията на Украйна в Руската федерация.
Без риск от болест: „ Еврохолд “ не вижда заплаха за бизнеса си в България
Най-големият обществен холдинг в България – „ Еврохолд “ – увери, че отнетият осигурителен лиценз в Румъния и излизането от страната няма да се отрази изключително на останалия бизнес на компанията. Компанията акцентира, че в последните седмици чиновниците ѝ са създали всичко допустимо да преструктурират връзките сред другите дъщерни компании в холдинга. Решението за въпросното преструктуриране е взето след няколко месеца на напън от страна на румънските регулатори върху застрахователното сдружение „ Евроинс Румъния “.
Безработицата в България падна до рекордното си равнище
През 2022 година пазарът на труда се е възстановил изцяло от пандемията, демонстрират данните на Националния статистически институт (НСИ). Коефициентът на безработица предходната година е слязъл с 1 прочие пункт до 4.3%. На това равнище беше процентът на българите без претовареност през 2019 година – последната преди началото на Коронавирус пандемията.
НКЖИ желае да възвърне жп линията от Ямбол до турската граница
Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ подхваща първа стъпка, с цел да усъвършенства граничния жп преход сред България и Турция. За задачата ще се изследват изгодите и разноските от възобновяване на жп линията Ямбол – Елхово, само че и продължението ѝ към Лесово и турската граница. Вече е стартирана социална поръчка за правене на прединвестиционно изследване, което би трябвало да проучва разнообразни разновидности за трасе.
Румънският регулатор лиши застрахователния лиценз на „ Евроинс Румъния “
Румънският финансов контрол (ASF) лиши лиценза на „ Евроинс Румъния “ – дъщерното сдружение на българската „ Евроинс Иншурънс Груп “. Регулаторът откри и процедура по неплатежоспособност против компанията. Като причина за решението си ASF показва признаци на несъстоятелност на компанията. Застрахователят бе измежду водачите на румънския пазар.
Защитата на българските обичайни храни в Европейски Съюз поддържа локалния бизнес
В последните години на социализма тогавашната власт се опитвала да закърпи разпадащата се планова стопанска система и една от ограниченията била да се разреши на хората да развиват предприемаческа активност. С разпореждане 35 на Министерския съвет от 5 юни 1987 година се e приел Правилник за груповата и персоналната трудова активност на жителите за в допълнение произвеждане на артикули и услуги. В началото на 1989 година пък излязъл популярният Указ 56, който насърчaвал стопанската активност. Идеята била да се реформира социалистическата стопанска система, като се включи частната самодейност.
Как технологиите могат да спасят здравето ни
Коронавирус пандемията форсира фирмите да влагат в артикули и услуги, които слагат здравето преди всичко. А една от най-важните тематики е по какъв начин да използваме технологиите по най-хубавия метод, тъй че резултатът от тях да не бъде негативен върху здравето ни. Именно това бе разисквано по време на уебинара „ Иновации и здраве “, част от поредицата „ Планетата ни е значима “, проведена от профилирания уебсайт ESGnews.bg.
Българските ленени престилки, които са напът да покорят Европа
Уютът в един дом зависи от доста неща. Добрият интериорен дизайн несъмнено е един от главните фактори, които играят роля за основаването му. Малките елементи във всяка една стая на дома са от основно значение – от салфетките на масата през покривката та чак до престилката за готвене. Преди шест години Борислав Божидаров взема решение, че е време последните фешън трендове да влязат в дома на елементарния човек и той да се почувства специфичен.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР