Мейсън Маунт направи своя дебют за националния отбор на Англия

...
Мейсън Маунт направи своя дебют за националния отбор на Англия
Коментари Харесай

Мейсън Маунт е горд с представянето си в дебюта срещу България

Мейсън Маунт направи своя дебют за националния тим на Англия в успеха с 4:0 против България от квалификациите за Евро 2020. 20-годишният младок сбъдна детската си фантазия в 67-ата минута на мача, когато влезе като запаса и размени Джордан Хендерсън.

Само 103 дни откакто игра за Дарби Каунти в плейофа против Астън Вила за влизане във Висшата лига, 20-годишният футболист стъпи на терена на Уембли като национал на Англия.

Юношата на Челси отбелязва огромно израстване в играта си и по всичко наподобява, че това е единствено първата от многото появи на младока за „ трите лъва”.

"Чувството да дебютираш за родината си е ужасно. Това е нещо, за което всяко дете мечтае. Работя интензивно и това е извънреден миг за мен и моето семейство ", сподели с огромна усмивка полузащитникът.

„ Не бях доста нервозен. Това е футбол - нещо, което върша през целия си живот. Когато влезеш в игра, просто искаш да получиш топката, да имаш първото си допиране и след това да се опиташ да повлияеш на хода на срещата. Последните няколко месеца бяха луди. Дебютирах за Челси, а в този момент съм извикан в състава на Англия и дебютирам през днешния ден. Направо не е за поверие ", съобщи Маунт.

Маунт беше запаса в дуелите на Лигата на нациите през октомври против Хърватия и Испания, само че тогава не бе пуснат в игра.

Младокът ще се надява да получи още един късмет да впечатли в домакинския мач на Англия против Косово във вторник вечерта.

На конференцията след мача наставникът на „ трите лъва” Гарет Саутгейт съобщи, че 20-годишният футболист се е показал на равнище и е посочил, че е "заплаха за съперника ".

„ Треньорът преди малко ме поздрави за положителния ми дебют “, добави Маунт. „ Всички момчета пристигнаха при мен след играта в съблекалнята и споделиха, че съм играл добре. Дори отдалеко можете да усетите какъв брой обединен е колективът, атмосферата е приятна, хубаво е да имам такива съотборници към себе си ", приключи Маунт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР