Метеорологичните условия са предпоставка за възникване на подобни бедствия. Нека

...
Метеорологичните условия са предпоставка за възникване на подобни бедствия. Нека
Коментари Харесай

Цветанов хвърли вината за наводненията в Бургаско на метеорологичната прогноза

Метеорологичните условия са причина за пораждане на сходни бедствия. Нека кажа, че подаденият код за преваляванията беше жълт. Местни поданици на едно от селата споделиха, че речното корито е чистено два пъти тази година. Това съобщи вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. Предвид тезата му за прогнозата за времето, той беше предизвикан с увещание, че в един миг „ се обсъждало” да няма и метеорологична работа.
По думите на Цветанов, на него му било казано от основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", че оттичането на водата от седемте язовира със скъсани стени не било към обитаемоте места, където стана злополучие и имаше жертви. Има, доколкото знам, седем наставления към притежателите на язовирите, добави Цветанов. Припомняме, че става въпрос за шест общински язовира и един частен, в община Камено. Четири от язовирите са в Бургас, един е в Айтос, а другите два са в Камено.
Пред Нова телевизия Цветанов не пропусна да каже, че страната е реагирала незабавно след случилото се. На място са всички институции, уточни вторият човек в ГЕРБ.
Проблемът с водачите
Бившият вицепремиер категорично акцентира, че инспекцията на прокуратурата посочила, че няма неправда. Трябва да има разговор, с цел да не се предизвика напрежение, беше тезата на Цветанов.
На водачите не им вменявам виновност, чудя се дали няма виновност при политиците – дали водачите са изнервени от многото неизпълнени обещания или някой ги подръчква, отвърна водещият на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев. Цветанов отговори, че при ръководството на Борисов бил обезпечен финансов запас, с цел да има всичко належащо за полети на военните ни водачи – 164 млн. лв. дотук. Оттук-насетне способените органи т.е. управлението на Министерството на защитата би трябвало да предприеме нужните дейности, с цел да са сигурни водачите, че летят на безвредна техника, посочи някогашният вицепремиер. И поддържа министърът на защитата Красимир Каракачанов, който сподели, че „ българската войска не е детска градина”.
Политическата обстановка
С тези произшествия, които зачестиха – от таксиметровите удари, да, тормозя се за Корнелия Нинова, сподели Цветанов. Той обаче добави, че водачът на Българска социалистическа партия изглеждала добре. Доколкото знам, водачите, които са блъснали колата на Корнелия Нинова, са разнообразни, само че водачът ѝ и в двата случая е бил еднакъв. Смятам, че би трябвало да си смени водача, заключи Цветанов.
По тематиката с писмото, с което да се желаят от прокуратурата имената на политиците, финансирани от КТБ, Цветан Цветанов съобщи, че Нинова първо трябвало да приказва с политическите водачи, а не да им бъде сервирано писмо на КСНС. Само българският съд може да реши кои са тези, взели участие в грабежа на КТБ, сподели Цветанов, който видя популизъм в хода на Нинова с писмото.
Цветанов сподели и, че ГЕРБ няма концепция какъв да е новият началник на новото антикорупционно звено, което се готви с антикорупционния закон на ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР