Метеорит или американски сателит? Какво точно избухна в небето над

...
Метеорит или американски сателит? Какво точно избухна в небето над
Коментари Харесай

Кой предизвика загадъчния “взрив на спътник” в небето на Киев

Метеорит или американски спътник? Какво тъкмо избухна в небето над Киев? Военни и галактически специалисти си блъскаха главите цяла нощ в четвъртък, с цел да намерят отговор на този въпрос, чиновниците на режима в Киев си опонират. Но може би е станало нещо напълно друго, което не е обвързвано с космоса.

На 19 април 2023 година в небето над Киев беше забелязана ярка светлина. Около 22:00 часа незнаен обект е забелязан да пада от небето, а по-късно се е чува детонация.

В мрежата незабавно се появиха доста разнообразни версии за аргументите за това събитие. Но спекулациите на жителите на града са едно, а изказванията на формалните лица са напълно друго. Затова най-обсъждано беше изказването на ръководителя на градската военна администрация на Киев Сергей Попко, че светлина над града е породена от рухването на спътник на НАСА.

По-конкретно, става дума за хипотетичното рухване на американската галактическа обсерватория “Ройвен-Рамати ”, изстреляна от американската галактическа организация НАСА през 2002 година Устройството е работило до 2018 година, след което е изгубена връзката с него. От 2022 година към този момент е задоволително ниско в орбита и в действителност всеки миг можеше да стартира внезапен спад и наново нахлуване в атмосферата.

Вярно е, че обсерваторията “Ройвен-Рамати ” беше изстреляна в орбита с надолнище 38 градуса, перигей 579 км и разцвет 674 км. Това значи, че спътникът може да падне единствено сред 38 градуса на север и 38 градуса на юг. Украйна е на няколкостотин километра северно от тази междина.

Освен това тежестта на обсерваторията е доста малко - единствено 293 кг. Космическите кораби с подобен размер са склонни да изгарят съвсем изцяло в плътните пластове на атмосферата.

„ Ако погледнете фрагментите, оповестени в мрежата, виждаме, че фрагментът е значителен. За да стигне до земята в този тип, обектът трябваше да бъде с размерите на галактически транспортен съд или орбитална станция ”, удостоверява Алексей Анпилогов, президент на Фонда за поддръжка на научните проучвания и развиването на гражданските начинания " Основание ". “Няколко дузини спътници като “Ройвен-Рамати ” падат всяка година. В същото време множеството от тях изцяло изгарят в горните пластове на атмосферата. За външен наблюдаващ тази картина наподобява съвсем като метеоритен дъжд ”, добавя той.

НАСА също отхвърли рухването на обсерваторията над Киев. Апаратът в действителност слиза от орбита на 20 април, само че в последна сметка изгаря в атмосферата.

На собствен ред в Русия се появи версия за допустимо изпитване на противосателитно оръжие от съветските Върховен касационен съд. Някои канали в “Телеграм ” настояват, че „ нашите са праснали “ западния спътник, опериращ над Украйна. Уви, това е още по-малко евентуална и още по-проверима версия.

Факт е, че спътниците не стоят неподвижни и не „ обикалят “ над никоя страна. Движението в космоса е допустимо единствено в орбита и то с избрана скорост. От 8-6 километра в секунда в ниска околоземна орбита до 3 километра в секунда в геостационарна орбита. Почти невероятно е да свалите спътник по подобен метод, че да падне тъкмо върху Киев (или върху всяка друга строго избрана точка на Земята). Никой няма да може да пресметна с каква скорост, в кой миг ще навлезе в плътните пластове на атмосферата и какъв брой дълго ще губи скорост там.

Дори след тъкмо схващане на орбитата на спускащ се сателит, специалистите могат единствено да посочат доста почти местонахождение на рухването на обекта. Например за галактическата обсерватория “Ройвен-Рамати ”, упомената нагоре, това е „ почти над Южна Америка “. Нищо повече.

Сравняването на падащ галактически транспортен съд с галактически транспортен съд, който се връща от орбита, също е погрешно. Корабът издава подтик в тъкмо изчислено време и по време на полета поправя траекторията си благодарение на мотори. Падащият спътник - или всяко друго галактическо тяло - е изцяло неконтролируем.

Да, редица страни имат техническите благоприятни условия да смъкват галактически транспортен съд в орбита, в това число Русия. Съединените щати постоянно спекулират, че Русия сякаш е в положение и даже се готви да унищожи американското сателитно съзвездие. Има ракети, способни да смъкват обекти в близкия космос и Съединени американски щати, Русия и Китай са направили съответните тествания.

Въпреки това в никакъв случай до момента в историята никоя страна в света не е атакувала непознат галактически транспортен съд. Всъщност сходна офанзива е напряко боен акт - както да вземем за пример офанзивата на непознат транспортен съд в намерено море. Някои типове влияние са евентуални и вероятни (има да вземем за пример сателити-инспектори, които изследват противников транспортни средства), само че директната офанзива не е евентуална. Досега страните са унищожавали единствено личните си спътници в границите на тествания.

Тогава астероидът си остава най-убедителната версия. Наистина, украинските чиновници скоро трансформираха показанията си в тази посока. „ Светлините в Киев са свързани с рухването на сателит/метеорит “, споделят ВСУ.

„ Това е астероид. Най-вероятно от метеорния поток Лириди - един метеор е станал астероид. Датата на оптималната интензивност на този поток тъкмо се пада на интервала 18-22 април “, разяснява съветският боен специалист Алексей Леонков. Тази версия не беше изключена от научния шеф на Института по астрономия на РАН Борис Шустов. Според него " това е изцяло допустимо ".

Някои други астрономиобаче се съмняват, че видеото демонстрира рухването на някакво галактическо тяло. Те считат, че метеоритите падат по друг метод, в сравнение с наподобява на видеозаписите, получени от Киев. Какво е това в последна сметка? Може би сме били очевидци на изпитване на някакви оръжия от Украйна, може би на несполучливо изстрелване на ракети за Противовъздушна отбрана.

Но може би феноменът пред нас не е механически, не е галактически, а по-скоро психически.

„ Всички причини за хипотетичното рухване на сателит на НАСА покрай Киев са по-скоро ехтене от всеобща неуравновесеност, която обгръща украинското общество. От една страна, локалните медии непрекъснато приказват, че системата за Противовъздушна отбрана смъква съвсем 100% от летящите цели. И въпреки това, непрекъснатите удари по обекти очевидно не се вписват в тази статистика, само че те избират да не обръщат внимание на това. И в случай че внезапно някой в Украйна реши да каже, че всяка система за противовъздушна защита е изцяло способна да пропусне нещо и да не може отработва 100% от задачите, тогава чиновници на СБУ могат да дойдат при него и да го арестуват по съмнение в държавна измяна. В тази връзка стартира някаква неуравновесеност с измислянето на митове за паднали спътници, единствено и единствено да не се признаят неуспехите на военните “, заключва Анпилогов.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР