Метални ограждения са поставени около Народното събрание и Министерския съвет,

...
Метални ограждения са поставени около Народното събрание и Министерския съвет,
Коментари Харесай

Полиция огради МС и парламента преди протеста на `Възраждане` |

Метални ограждения са сложени към Народното събрание и Министерския съвет, a полицейското наличие е засилено преди началото за планувания за през днешния ден преди обед митинг на " Възраждане " против противоепидемичните ограничения и зеления документ.

Началото на демонстрацията е оповестено за 11 ч. пред Министерския съвет.

Това ще е вторият митинг на " Възраждане ". При предходния на 12 януари демонстранти се пробваха да влязат в постройката на Народното събрание.

„ Хаби се социална сила за нещо, което явно не е най-големият проблем на нашата страна “, каза тази заран водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов. Сред аргументите митинг да се състои, без значение от оповестеното от здравните управляващи поетапно отпадане на ограниченията до 20 март, той уточни това, че от на следващия ден отпадат рестриктивните мерки за влизащите, само че не и за работещите в публични обекти и те ще продължат да си заплащат, с цел да работят. Като идващ претекст той посочи тестванията на учениците, които той дефинира като „ потвърдено неефективни и безсмислени “.

„ Ако има провокатори, те ще бъдат изпратени от Министерство на вътрешните работи. Това е остаряла процедура. Някои практики не умират. Разлика сред новия ГЕРБ и остарелия ГЕРБ и в това отношение не виждам. Днес ще се подготвим да няма провокации от страна на Министерство на вътрешните работи “, добави Костадинов.

До северния вход на Народното събрание, откъдето влизат народните представители, да изразят своето неодобрение от отпуснатите средства тази заран пристигнаха чиновници на музеи и галерии. Те упорстват за повече средства за заплати и за действието на музеите. Днес депутатите гледат на второ четене закона за държавния бюджет.

Вчера на същия вход отидоха майките от " Системата ни убива ", които съумяха да убедят депутатите за потребността от увеличение на помощта за хората с увреждания. Това стана факт след предложение на ръководещата коалиция при гласуването на бюджета на държавното публично обезпечаване на второ четене.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР