Местните избори наближават, остават по-малко от четири месеца до вота,

...
Местните избори наближават, остават по-малко от четири месеца до вота,
Коментари Харесай

Къде се очертават най-интересните кметски битки?

Местните избори наближават, остават по-малко от четири месеца до вота, а оповестените публично кандидатури са към момента малко. Какво е доказано досега? - първото име, което излезе - това на Васил Терзиев е номинацията на " Политическа партия " - " Демократична България ", " Спаси София " и " Екипът на София ". Интересни борби се обрисуват и в Пловдив, а в Бургас интригата е ще се кандидатира ли за пети мандат актуалният градоначалник.

В борбата за София е ясна единствено кандидатурата на 45-годишния бизнесмен Васил Терзиев - номинация на " Продължаваме Промяната " - " Демократична България ", " Спаси София " и " Екипът на София ".

" На мен ми е омръзнало да си приказваме какви не ни харесва, ние всички го виждаме, няма потребност изброяваме. Въпросът е да имаме упоритостта да го променим към по-хубаво, да стане по-зелено, по-подредено, по-уреден град, да намираме това, което ни сплотява. Това желая аз. Не се тормозя по никакъв метод от компромати, умерено пребивавам със себе си, считам, че съм се старал да бъда един заслужен човек, за образец ", сподели Васил Терзиев, бизнесмен и претендент за кмет на ПП-ДБ, " Спаси София " и " Екипът на София ".

За ГЕРБ е ясно, че няма да заложат на Йорданка Фандъкова. Спряга се името на ръководителя на Общинския съвет Георги Георгиев, оповестява Българска национална телевизия.

" Започват номинационните събрания по структурите, както за кмет на София, по този начин и за районни кметове, за общински съветници. Не познавам Васил Терзиев, това, което видях в новата четворна, мисля коалиция, стоят хора представители на разнообразни партии, както леви, по този начин и десни, от страни ми наподобява малко странна тази композиция ", съобщи актуалният кмет на София Йорданка Фандъкова.

Българска социалистическа партия са поканили за собствен претендент синдикалистката Ваня Григорова, която към момента не е взела решение.

" Според мен би трябвало да се постави завършек на процесите по приватизация, концесия и аутсорсинг на услуги, знаете, че това е методът, по който бизнесът се въвлича в другояче чисто общински действия, нещо, което намирам за нездравословно ", сподели Ваня Григорова, КТ " Подкрепа ".

Вотът в Пловдив се обрисува да бъде един от най-оспорваните. Кандидатура за втори мандат обмисля сегашния кмет на Пловдив Здравко Димитров, от който ГЕРБ смъкна доверието си.

" Водещо ще бъде решението на моето семейство, също по този начин и екипът, с който работя ", сподели Здравко Димитров, кмет на Пловдив.

ГЕРБ ще търси известен човек с социална поддръжка и управнически опит. На крачка от решение да влезе в кметската конкуренция е и Дани Каназирева, издигната от Инициативен комитет:

" Аз имам подготвеност, имам доста към този момент и сериозен опит, имам и визия за развиването на града ни,това което би трябвало да е като приоритет и скоростта, с която би трябвало да се работи в нашата община. "

На единна кметска кандидатура в Пловдив ще заложат от ПП-ДБ, само че изчакват резултатите от социологическо изследване за профила на претендента.

" За мен не е самоцел да бъда кмет. Просто усещам, че града има потребност от двигателна сила, има потребност от визия, има потребност от няколко радикални ", сподели Манол Пейков, народен представител от ПП-ДБ.

Кметът на Бургас от ГЕРБ Димитър Николов е в края на четвъртия си мандат. Въпросът е - ще се яви ли като самостоятелен претендент, откакто в края на предходната година Борисов сподели, че ГЕБР няма да го повдигнат отново.

" Има доста време, благодаря ", беше сбит Димитър Николов, кмет на Община Бургас.

" Продължаваме Промяната " и " Демократична България " най-вероятно ще се явят в Бургас настрана на изборите. Очаква се Константин Бачийски да се изправи против Димитър Найденов.

" В момента тече процедурата по номиниране, желаеме да сме сигурни, че на кандидат-кметската позиция ще застане най-заслужилия измежду кандидатите ", сподели Даниел Михалев, регионален координатор на " Продължаваме Промяната " в Бургас.

От ГЕРБ във Варна обявиха, че в случай че сегашният кмет Иван Портних се съгласи да се впусне в нова борба, той ще бъде претендентът им. " Продължаваме Промяната " и " Демократична България " желаят единна кандидатура. Спряга се името на Благомир Коцев.

От " Възраждане " са подготвени с име - Коста Стоянов.

За втори мандат в Русе ще се кандидатира сегашният кмет Пенчо Милков, само че към момента не е ясно дали като самостоятелен или ще бъде повдигнат от Българска социалистическа партия. Депутатът от ПП-ДБ Иван Белчев желае да се включи в конкуренцията, стига обединението да реши.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР