Местните данъци и такси няма да се намаляват в Пловдив,

...
Местните данъци и такси няма да се намаляват в Пловдив,
Коментари Харесай

След изборите - леден душ в Пловдив: такса смет скача 100%

Местните налози и такси няма да се понижават в Пловдив, както обещаваше предизборно новият кмет Здравко Димитров (ГЕРБ), а назад - ще се усилват, някои от тях драстично. Това стана ясно от изявление на самия Димитров пред Българска национална телевизия в неделя вечерта. „ В момента експерти работят. Данъците се подвигат на всички места на общия декор на страната. Таксата тук в Пловдив от 45 лв. ще скочи твърдият битов боклук на 90 лв. “, съобщи той. И пресметна, че нарастването ще донесе към 5.5-6 млн. лева в бюджета на Пловдив, които другояче „ няма от кое място да дойдат “. „ А в случай че нямаме пари за благоустрояване, за други неща, по-доволни ли ще бъдат? “ – по този начин кметът отвърна превантивно вероятно неодобрение на пловдивчани. Той разяснява и данъка за колите, като не стана ясно какъв тъкмо ще бъде идната година. Понижение, както обещаваше преди вота, най-вероятно ще има само за екологичните коли. Но и това не е несъмнено към този момент. „ Оставил съм в ръцете на експерти да видят, да ревизират. Това са непопулярни ограничения, които в края на краищата страната взима - това решение е за всички, освен за община Пловдив “, съобщи Димитров.

А преди изборите той не просто се заричаше за по-ниски налози, ами и това бе един от акцентите в акцията му. „ У хората би трябвало да остават повече пари “, бе споделил да вземем за пример в разгара на акцията. Ако съди по реакциите в обществените мрежи, жителите на града са същински шокирани от идната брадва.

Пловдив е следващата община, която взема завой към покачване на локалните налози и такси. Новият курс бе начертан от премиера Бойко Борисов, откакто в нощта на локалния избор той скастри претендентите, обещаващи намаление на ставките. По-късно и финансовият министър Владислав Горанов спусна указания за по-високи бюджетни доходи. И желанията започнаха да се претворяват в каузи – избраният отново кмет на Габрово Таня Христова заяви, че ще вдигне данъците за коли и жилища, с цел да обезпечи към 1.8 млн. лева повече; новият властник на Хасково Станислав Дечев разгласи, че таксата за битови боклуци би трябвало да бъде увеличена с към с 16%. и така нататък

 

ПОЗНАТА ТЕХНОЛОГИЯ

" Не може да желаете европейски пътища с пернишки налози " – по този начин Горанов скастри кметовете при разискването на бюджета за следващата година в Народното събрание. Всъщност всичко това не е ново, локалните налози и такси по принцип скачат при старта на общинските мандати. Технологията постоянно е една и съща – претендентите дават обещание предизборно надали не нулеви данъци, а след вота държавното управление ги скастря, притиска  и накрая определените се оправдават с държавното управление.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР