Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и

...
Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и
Коментари Харесай

Намаляват противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в община Мездра /снимки/

Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните към Община Мездра одобри доклада за своята активност през 2020 година
От него излиза наяве, че през предходната година се следи понижение, по отношение на предходните години, на броя на противообществените прояви, осъществени от малолетни и малолетни. През 2020 година са прегледани 9 възпитателни каузи, едно от които е прекъснато, а останалите 8 са формирани и извършени. За съпоставяне: през 2019 година броят на възпитателните каузи е 17, а през 2018 година - 26.
Същевременно през предходната година са регистрирани 12 малолетни или малолетни правонарушители, до момента в който през по-миналата година те са били 21, а през 2018 година - 39.
През отчетния интервал са наложени следните възпитателни ограничения: „ Предупреждение” - 3 бр. (при 15 бр. през 2019 г.), „ Задължаване да взе участие в съвещания, образования и стратегии за превъзмогване на отклоненията в поведението” - 2 бр. (2019 година - 3 бр.), „ Поставяне под образователен контрол на родителите или на лицата, които ги заместват, със обвързване за полагане на засилени грижи” - 3 бр. (2019 година - 2 бр.) и „ Поставяне под образователен контрол на публичен възпитател” - 1 бр. (2019 година - 4 бр.).
През 2020 година няма условно наказани или наказани на пробация малолетни лица. На един малолетен, който е освободен от поправителния дом в гр. Враца и се е настанил да живее със фамилията си на територията на община Мездра, е назначен образователен контрол от публичен педагог.
По Методиката за оценка на риска от наново осъществяване на противообществена демонстрация от малолетни и малолетни лица, през предходната година са направени 87 карти за оценка на риска, а през 2019 година те са били 83.
Броят на съветваните деца с противообществени прояви е 3, от които 1 малолетно и 2 малолетни, а извършените фамилни съвещания - 3. Спрямо 2019 година, съветваните деца са със 75 по-малко, а фамилните съвещания са намалели с 36.
Реализирани са 7 превантивни стратегии на тематиките: „ Безопасно държание на децата като участници в пътното придвижване “, „ Интернет - риск или разсъдък “, „ Кражба, безчинство, вандализъм и Закон за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните “, „ Превенция на нападателните прояви “, „ Превенция на зависимостите”, „ Да спечелим дружно: един ден без цигари “ и „ Да засадим дърво за Коледа! “. В тях са обхванати общо 1649 малолетни.
Отчетът за активността на комисията през 2020 година ще бъде прегледан на януарската сесия на Общинския съвет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР