Местна коалиция България на регионите (ВМРО–БНД, Консервативна България, Съюз на

...
Местна коалиция България на регионите (ВМРО–БНД, Консервативна България, Съюз на
Коментари Харесай

Местна коалиция България на регионите откри предизборната си кампания

Местна коалиция „ България на районите ” (ВМРО–БНД, Консервативна България, Съюз на патриотичните сили „ Защита ”) даде формален старт на предизборната си акция в Русе.

В зала „ Европа ” пред членове и симпатизанти, претендентът за кмет на обединението Искрен Веселинов, показа главните акценти от своята стратегия за ръководство на Русе за мандат 2023 година – 2027 година

„ Акцентите, които ще показва, са фокусът от визията ми за развиването на нашия град – град, който беше прочут като „ градът на първите неща ” в България. И този факт ни дава самочувствие, което през днешния ден обаче се усеща много страхливо. Плахо е, тъй като Русе не се развива по този начин, както даденостите му позволяват; тъй като Русе не се ръководи с мисъл за „ на следващия ден ”, а по-скоро с краткопсрочни проекти. Това е наклонност повече от десетилетие.

Факт е, че популацията на града е намаляло с 25000 души за последните 10 години и това е безжалостната статистика. Причините могат да се търсят на доста места, само че това, което ние изискуем на Русе е опита за възобновление. Това ни събира и това ни стимулира. Посоката би трябвало да се промени. Русе би трябвало да има своя късмет за развиване. Русе би трябвало да бъде още веднъж първи. И това е мотото на моята стратегия: РУСЕ ПЪРВИ ОТНОВО ”, съобщи Веселинов в обръщението си към присъстващите.

„ На първо място се насочваме към стопанската система. За да превърнем Русе в средище на интензивен стопански напредък ще заложим на стопанска система на знанието и използване на високите технологии във всички браншове на стопанския и публичен живот и към кръгова стопанска система, при която се понижава екологичното замърсяване, облекчават се проблемите с набирането на първични материали, ускоряват се нововъведенията и конкурентоспособността, посочи претендентът.

Комбинация от уместно обучение и дейна общинска политика ще поддържа развиването на икономически браншове, за които е присъща по-висока принадена стойност, високоплатен висококвалифициран труд. Това ще докара до последователно повишаване на приходите и в други сфери.

Ще работим за създаване на нови индустриални зони върху общински терени, които ще бъдат профилирани в региона на високите технологии и екологично чистите производства и основаване на високотехнологичен парк, както и откриване на най-малко 2000 нови високоплатени работни места в Русе.

Ще създадем непрекъсната работна група за привличане и подпомагане на евентуални вложители в процеса на събиране на информация, образуване на капиталовото решение, правене на нужните планове и приемане на съответните позволения за реализацията им.

Ще активизираме старания за показване на преимуществата от вложения в Русе и района ”, разяснява политика.

Друг фокус в програмата на Искрен Веселинов ще бъде туризмът, който също остава една неоползотворена опция за русенци. Според него той би трябвало да бъде интензивно развиван и да се трансформира в източник на доходи за русенци.

Третият световен приоритет за Веселинов ще бъде превръщането на Русе в град с интермодален превоз. „ Бъдещето на Русе като огромен транспортен център е през днешния ден. С общинска самодейност върху общински терен по поречието на Дунав ще бъде разположен първият общински интермодален терминал, който ще затвори веригата речен превоз – сухопътен превоз – ЖП превоз – море и ще трансформира града ни в един от логистичните центрове по пътя от Западна и Централна Европа към Черно море и Азия и назад.

Общината ще концентрира вниманието на държавните институции за разтрошаване на „ обсадата ”, на която е подложен нашия град: построяването на автомагистралата до Велико Търново и в следствие до Свиленград, вторият мост над р. Дунав и модернизацията на стоманения път и пристанищната инфраструктура ”, показа Веселинов.

„ Ще бъдем дейни в използването на съществуващия европейски опит за оптимално и дейно асимилиране на финансови средства посредством стратегиите на Европейски Съюз. Нашата упоритост в четиригодишният мандат, който следва, е да осъществяваме най-малко 100 млн.евро по планове, които внезапно да трансформират стандарта и средата в Русе ”, посочи още той.

„ Ще решим и казуса с инфраструктурата в града, тъй като трагичното положение на улиците след водния цикъл наподобява по-скоро на бедствено състояние и аз подсигурявам, че в период не повече от 6 месеца от влизането ми в служба, ще унищожаваме всички последствия от този развой ”, беше безапелационен Веселинов.

„ Чистият въздух е неприкосновено право на русенци, по тази причина ще работим интензивно за превръщането на Русе в град с чиста, зелена и безвредна околна среда ”, съобщи претендентът за кмет и добави, че виновното бъдещо ръководство изисква общината да поеме предпочитано най-сетне своя цивилен ангажимент за чистотата на въздуха, който дишаме. Това може да стане само и единствено посредством непрекъснат и самостоятелен мониторинг. И посредством поредна стратегия за понижаване на замърсителите – индустриални, битови или от превоз. Компромиси няма да се вършат с никого, тъй като става дума за здравето на русенци.

В експозето си Веселинов показа още акцентите в областите на опазването на здравето, подпомагането на лица с репродуктивни проблеми, грижата за младите фамилии, образованието, благоустрояването на Русе, културата, спорта и администрацията.

 По време на събитието лидерът на листата с претенденти за общински съветници и ръководител на Общински съвет – Русе за мандат 2019 – 2023 г.Иво Пазарджиев, показа персонално претендентите и посочи, че за него е изключителна привилегия да бъде отпред на листа с толкоз почтени кандидатури.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР