Местата по целия свят имат свои собствени традиции за печене,

...
Местата по целия свят имат свои собствени традиции за печене,
Коментари Харесай

Най-вкусните печива по света

Местата по целия свят имат свои лични обичаи за печене, което значи, че те също имат свои неповторими пекарни. Някои пекарни нормално продават избрани типове лакомства, до момента в който други могат да предложат огромно многообразие от сладкиши, солени хлябове и други. Най-вкусното печиво, което имаме ние в България е родната баница. Всяка страна по света си има свои неповторими тестени асортименти, осведоми foodpanda.

Франция- Франция е известна със своите пекарни, в които се продават всичко - от пресни багети до кроасани.
Има два типа френски пекарни. Пастериите или сладкарниците продават десерти като еклари и плодови тартари, до момента в който буланжерите са профилирани в прясно изпечени хлябове.

Здравословни храни със скрити калории

Мексико- Мексико има обособени пекарни за самун и сладкиши: panaderías и pastelerías. Но и двата типа магазини продават сладки хлябове (тин дулс).

Италия- Насладете се на италианските корнети- баница и на вкусна фокача с маслини във всяко италианско форно/пекарна/

Германия- Когато хапвате печива от Германия, най-важните са огромните гевреци в баварски жанр.

Полша- в Полша продават сладки лакомства като пачки, сладкиши с желе, сладкиши, наречени kremówki и wuzetka, и шоколадов крем къс.
Австрия- Виенските сладкиши са международно известни. Някои от най-емблематичните сладкарски произведения са Sachertorte, гъста шоколадова торта, слоена с кайсиево сладко и покрита с ганаш, и Apfelstrudel (ябълков щрудел).

Турция- саралията е най-популярният турски сладкиш. Фините пластове тесто, сиропирани и впечатляващи с пълнежа от ядки и мед са измежду едни от най-обичаните десерти в света, освен в южната ни съседка.
Япония- Японските пекарни продават гама от сладки кифлички. Най-популярната фифличка е пълнената с паста от червен фасул. Датира от 19-ти век, изобретен в хлебозавода Кимурая в токийския квартал Гинза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР