Месечният цикъл, неувереността и хората, които постоянно те оглеждат, са

...
Месечният цикъл, неувереността и хората, които постоянно те оглеждат, са
Коментари Харесай

Момичетата в училище - кръв и срам

Месечният цикъл, неувереността и хората, които непрекъснато те оглеждат, са факторите, които пречат на към ⅓ от девойките в Англия да се любуват на спорта, демонстрира отчет на, организация, която се занимава със основаването на приобщаващи и новаторски юношески стратегии. 

Анкетирани са били 27 867 девойки в учебна възраст, които са споделили най-големите си терзания, поради които се отхвърлят от спорт и фитнес в учебно заведение, а резултатите са оповестени във връзка днешния Международен ден на девойките (11 октомври) * , който се отбелязва от 2012 година насам след резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации. 

37% декларират, че месечният цикъл е главната причина, която им пречи да са дейни в учебните спортни действия, а за 33% от девойките бариерата е личната им нерешителност по какъв начин наподобяват. Също толкоз споделят, че се тормозят от всички, които ги следят, когато упражняват, тъй като не са сигурни, че наподобяват задоволително добре.

Практически се оказва, че девойките и момчетата не са равнопоставени в учебно заведение, и то поради заради един натурален развой...

Цикъл. Кръв. Срам. Мълчание.   

Да приказваме за този натурален развой, през който всяка жена и всяко момиче минават всеки месец през огромна част от живота си, към момента е табу и в 21. век. И в случай че на някои места по света (например Индия, Пакистан и редица африкански държави) дамите в менструация са принудени да спят отвън дома си, в отдалечени къщи или палатки, неразрешено им е да пият вода от чешмата, да се молят или даже да вървят на учебно заведение, то в развитите страни девойки и дамите към момента усещат стеснение и изпитват позор да споделят за “онези дни от месеца ” и за усложненията в всекидневието си през този интервал. 

Today we shared insight on the top 3⃣ barriers girls face when it comes to PE & school sport.

Well done to changemakers for talking about the difference they're making through our programme.
— Youth Sport Trust (@YouthSportTrust)
Т.нар. менструалното табу може да докара до доста по-сериозни последици от това девойките да не желаят да по време на цикъл –  поради мълчанието девойките могат да не знаят какво да създадат при първия си цикъл, да се изолират, да имат по-късно проблеми с репродуктивното здраве или други заболявания, а незнанието или неверната информация могат да доведат даже и до гибел.  

Във Англия въпросът е на дневен ред от години. Страната има дългогодишна целенасочена политика за подкрепяне на жените, а тематиката за менструалното здраве влиза и в образователната стратегия, до момента в който редица организации осъществят стратегии, които дават опция на девойките в учебните заведения да си оказват помощ взаимно и да се поддържат. 

* 11 октомври се отбелязва от 2012 година насам като Международен ден на девойките. През 1995 година на Световната конференция за дамите в Пекин е призната единомислещо Пекинската декларация и Платформа за деяние - най-прогресивният проект за реализиране на правата освен на дамите, само че и на девойките. Пекинската декларация е първата, която особено извиква правата на девойките. През 2011 г.  Общото заседание на Организация на обединените нации одобри Резолюция 66/170, с цел да разгласи 11 октомври за Международен ден на девойките, с цел да признае правата на девойките и неповторимите провокации, пред които са изправени девойките по целия свят.

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР