Месечните карти за една линия в градския транспорт ще отпаднат

...
Месечните карти за една линия в градския транспорт ще отпаднат
Коментари Харесай

СОС реши: Отпадат месечните карти за една линия на градския транспорт в София

Месечните карти за една линия в градския превоз ще отпаднат след 31 декември тази година Това стана ясно, откакто столичните общински съветници одобриха на постоянното си съвещание отчет на Наредба за изменение и допълнение на реда и изискванията за пътешестване с публичния градски превоз на територията на Столична община.

От групата на Българска социалистическа партия настояха този тип превозен документ да не отпада. „ Не може да наказваме столичани, чиито ползи сме длъжни да пазим. Оставете едномесечните карти за една линия. Настояваме картите още веднъж да намерят място в приложение едно на наредбата “, сподели Иван Таков от Българска социалистическа партия във връзка на това, че този тип карта не е заложен в документа.

Според Милка Христова от Българска социалистическа партия с приемането на отчета ще бъде ощетена групата на пенсионерите, студентите и учениците. „ Защо ще ги наказваме с непоискана услуга? Моля, подкрепете нашите оферти, тъй като те не са самоцелни. Хайде да не ги караме да употребяват нещо, от което нямат потребност и да ги караме да заплащат за това “, прикани тя.

Картата за една линия дава опция да се употребява от всички линии, които минават по даден маршрут, изясни Борис Бонев от „ Спаси София “, който е един от вносителите на отчета. „ Смятам, че не е добре при толкоз значима тематика да се натъртва по този начин популистки, разяснява той.

От отчета излиза наяве, че до края на годината ще бъдат въведени и годишни карти за възпитаници и студенти, чиито цени ще са на база 10-месечна такса, т.е. ползвателите им ще имат два месеца безвъзмезден транспорт. Това е значимо, тъй като би трябвало в професионалния път да се основава табиет за пътешестване с градския превоз “, сподели Борис Бонев от „ Спаси София “.

Освен това ще бъде въведен и бял билет, който ще е безвъзмезден при високи равнища на замърсяване на въздуха.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР