Мерките за подобряване на качеството на въздуха са насочени основно

...
Мерките за подобряване на качеството на въздуха са насочени основно
Коментари Харесай

Нено Димов: Битовото отопление замърсява въздуха 9 пъти повече от автомобилите

Мерките за възстановяване на качеството на въздуха са ориентирани главно към битовото отопление, което замърсява въздуха 9 пъти повече от автомобилния превоз. Това сподели в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " министърът на околната среда и водите Нено Димов, като цитира отчета на Световната банка. Той добави и че ще се забрани продажбата на некачествени въглища от следващата година.

Подмяна на уредите за отопление с различен метод на отопление е един от методите в програмата за качестовото на въздуха, сподели Димов.

Изследването е ориентирано към локалната власт, т.е. по какъв начин лимитираният запас да се влага с оптимален резултат.

Той открои, че концепцията е да не бъдат допускани избрани въглища и брикети, които замърсяват мощно въздуха.

Нискокачествените въглища и брикети би трябвало да не може да бъдат купувани, цената на звук ще се усили, само че не и на килокалории, те са по-ефективни при отоплението висококачествените въглища, изясни Нено Димов.

Той открои, че неотговарящи на екостандарти печки ще бъдат сменени с други различни източници, като това ще става с избрани тласъци и с извеждане от пазара. Това няма наложителен темперамент, концепцията е с течение на времето това да се случи, добави Димов.

 Производител на електрически автомобили с интерес към България Производител на електрически автомобили с интерес към България
Една от най-иновативните компании в света в производството на електрически автомобили демонстрира интерес към България, заяви министерството на стопанската система.

Той разяснява и автопарка у нас:
Два пъти повече са закупените електрически автомобили у нас, само че още веднъж остават доста малко. Има нулева такса за тях, има план за създаване на инфраструктура за зареждане на електрически автомобили, тя последователно ще се построи. Трябва да има ток, а с цел да има, би трябвало да развиваме енергетиката, не може да разчитаме единствено на възобновими електронни източници.

 СОС ще гласоподава за основаване на комисия за парк Витоша СОС ще гласоподава за основаване на комисия за парк Витоша
На утрешната сесия на Столичния общински съвет ще бъде гласувано основаването на краткотрайна комисия за разбор на положението на естествен парк Витоша. В с...

Министърът на околната среда и водите сподели и че е належащо да се подменят старите уреди на Витоша:
Невъзможно е застрояването или подмяната на оборудванията на парк " Витоша ", тъй като проектът не разрешава на този стадий, само че би трябвало да се подменят старите оборудване. Лифтът е доста остарял, 56-а година е той и би трябвало да може да бъде позволено и в случай че бъде - хем да запазим природата, хем софиянци да могат да карат ски със съвременни уреди.
България е доста добре на европейската екокарта, означи Нено Димов. В сферата на биоразнообразието сме в топ 20 в света, по-назад сме по Брутният вътрешен продукт, в сравнение с по екосреда, добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР