Мерките срещу корановируса ограничават разпространението и на други остри заразни

...
Мерките срещу корановируса ограничават разпространението и на други остри заразни
Коментари Харесай

Заради маските и дистанцията намаляват случаите и на други остри инфекции


Мерките против корановируса лимитират разпространяването и на други остри заразни заболявания, съобщи пред БиТиВи доктор Георги Миндов, ръководител на Сдружението на общопрактикуващи лекари в София. Той изнесе данни, съгласно които за последните месеци у нас са регистринани 10 пъти по-малко сручаи на остри заразни заболявания в съпоставяне със същия интервал за предходната година.

Той бе безапелационен, че противоепидемичните ограничения работят.

Д-р Миндов обясни и настояванията на персоналните лекари по отношение на направленията за проби. Те упорстват да могат да издават електронни направление на пациенти със признаци като по този начин ще се ограничи смесването на потоци пред лекарските кабинети и ще се понижи риска за самите медици от среща със инфектирани.

По думите му царува огромно безпокойствие измежду сътрудниците му по отношение на изискванията за назначение на PCR тест. Кабинетите ни се трансформират в разплодник на Коронавирус инфекцията, в това число ще унищожи персоналните лекари физически, добави той и посочи, по тази причина упорстват за електронно назначение на проби.

Д-р Миндов посочи, че по отношение на признаците елементарно могат да се назначат проучвания даже по телефона, тъй като персоналните лекари познават пациентите си. Тук става въпрос за електронно назначение, би трябвало да се намерения и за възнаграждение. Ние не желаеме тези 1000 лева, желаеме да ни се заплаща за съответна работа, която вършим, изясни още той.

Все още се чакат протоколи от здравното министерство с съответни стъпки, след котио джипитата ще могат да издават направленията за проби за ковид.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР