Мерките, които важат към този момент, са доста рестриктивни. Въпросът

...
Мерките, които важат към този момент, са доста рестриктивни. Въпросът
Коментари Харесай

Ивайло Иванов: Ако мерките се спазват, няма да има нужда от по-рестриктивни

„ Мерките, които важат към този миг, са много рестриктивни. Въпросът е всички жители да осъзнаят сериозността и да стартират да ги съблюдават “. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов пред NOVA по отношение на ограниченията за противопоставяне на разпространяването на ковид у нас.

Запитан дали са нужни по-строги ограничения и наказания, той разяснява: „ Не е належащо да се стига до налагането на по-строги ограничения като санкции да вземем за пример. Освен наложените ограничения, знаете, че сега има очакван и затвор за нарушение на карантината. Ако всеки извършва апела да си остане у дома, мисля, че това няма да е належащо “.

По думите му още предходната седмица, когато бяха засилени рестрикциите във връзка с противодействието на разпространяването на ковид, е имало доста спорни послания от разнообразни хора в обществото. „ Ние самите виждахме, че макар апелите, хората се трупаха по магазини и публични места и по този начин последователно ограниченията станаха по-рестриктивни “, уточни още Ивайло Иванов.

„ Хаос е обикновено да има, такова нещо не е правено до момента у нас. Мисля, че всички реагираха доста съответно и доста бързо. В момента, в който разбрахме, че се основава нервност за заявления за адрес, създадохме опция да се изтегли документът от Министерство на вътрешните работи “, изясни основният комисар. 23 КПП-та има в София, като са обхванати всички точки на столицата. Иванов добави, че селата към столицата също са били включени.

„ Нашите чиновници са привикнали да работатя в условия като сегашните. Все отново обаче те също са хора, не са ваксинирани, не са и застраховани от заразяване. Правим всичко допустимо, с цел да си изпълняваме служебните отговорности и мисля, че на този стадий се оправяме доста добре “, сподели още основният секретар на Министерство на вътрешните работи. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР