Мерки за овладяване на инфлацията и енергийната криза в БългарияОсновните

...
Мерки за овладяване на инфлацията и енергийната криза в БългарияОсновните
Коментари Харесай

Вечерни новини: Борба с инфлацията и енергийната криза; Ще има ли таван за руския газ?

Мерки за преодоляване на инфлацията и енергийната рецесия в България
Основните аргументи за инфлацията са експанзивната парична политика на централните банки и надуването на обществените разноски от страна на държавните управления. Това е изводът в отчета на тематика: „ Политики за стабилно икономическо развиване. Мерки за преодоляване на инфлацията и енергийната рецесия “, направен от Съвета по стопански и обществени политики (СИПП) към Университета за национално и международно стопанство (УНСС).
Европейски Съюз не стигна до решение за таван на цената на съветския газ
Министрите на енергетиката от Европейски Съюз по този начин и не съумяха да вземат решение за въвеждане на таван на цените на газа, откакто предлагането на ЕК не е срещнало " необятно утвърждение " на срещата в Брюксел, оповестяват международните медии. Очаква се да бъдат показани ревизирани оферти до една седмица, с цел да може министрите да ги обсъдят още веднъж.
Москва предизвести Запада: Таванът на цените на съветския газ ще ви унищожи
Русия предизвести Запада, че желанията на Европейски Съюз да се опита да ограничи цената на съветските нефт и газ като възмездие за войната в Украйна, ще се провалят и в последна сметка ще доведат до неустойчивост на Съединените щати и Европа, предава Reuters.
Германия и Австрия не поддържат тавана за цените на съветския газ
Европейските енергийни министри, които се срещат в Брюксел в петък, са подложени на напън бързо да съгласуват ограничения за попречване на енергийната рецесия, която може да провокира финансов срив, написа Bloomberg, която следи събитието и обобщава позицията на другите членки на Блока.
„ Булгаргаз “ предлага 30% поевтиняване на газа за октомври
„ Булгаргаз “ ЕАД внесе в КЕВР заявление за одобряване на цена на природния газ за месец октомври в размер на 247.96 лева./МВч. Тази цена е с близо 30% по-ниска по отношение на септември. От Министерството на енергетиката прецизират, че забележителното поевтиняване се дължи на „ напъните на новото управление на компанията за обезпечаване на действителна диверсификация, в това число на сполучливо извършените транспарантни търгове, както и на твърдата решителност на държавното управление да пусне в употреба интерконектора с Гърция “.
Неразбран или твърдоглав: Кой е новият крал на Англия?
Със гибелта на майка си кралица Елизабет в четвъртък, принц Чарлз най-сетне стана крал на Обединеното кралство, поставяйки завършек на очакване, траяло повече от 70 години. Това е най-дългото очакване за унаследяване на трона в английската история, написа Reuters в собствен специфичен материал за новия крал.
Новият английски монарх Чарлз III: Какво следва
Със гибелта на кралица Елизабет II тронът автоматизирано и без гала минава към първородния ѝ наследник – Чарлз, някогашният принц на Уелс. Преди формалното му коронясване обаче има редица стъпки и най-малко към година време. Все отново е ясно по какъв начин ще се споделя.
Кончината на кралицата отсрочва повдигането на лихвите
Банката на Англия отсрочи идващото си решение за лихвения % със седмица – до 22 септември, с цел да даде нужния интервал на печал след гибелта на кралица Елизабет II.
Британският паунд взе превес над $
Стерлингът скочи по отношение на $ в петък, до момента в който множеството огромни фондове се бориха против възходящата мощ на зелените пари. С това завършва една нестабилна седмица, предходна под знака на трусовете във Англия – която, откакто осъмна с нов министър председател, загуби своята кралица Елизабет II.
Банкнотите с облика на кралицата остават законно платежно средство
Банката на Англия съобщи, че банкноти с облика на кралица Елизабет II остават законно платежно средство след гибелта на монарха в четвъртък.
Съединени американски щати желаят да осъществят „ геотермален удар “
Американският секретар Дженифър М. Гранхолм през днешния ден разгласи новата цел на Министерството на енергетиката – да трансформира усъвършенстваните геотермални системи (EGS) в широкоразпространена алтернатива за възобновима сила в Съединени американски щати. Целта на държавното управление е да понижи цената им с 90% до 45 $ за мегаватчас до 2035 година, написа профилираният сайт ESGnews.bg.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР