Менструалната мигрена започва преди или по време на менструацията и

...
Менструалната мигрена започва преди или по време на менструацията и
Коментари Харесай

Какво ни мъчи - хормонално главоболие или менструална мигрена?

Менструалната мигрена стартира преди или по време на менструацията и може да се следи всеки месец. Честите признаци включват жалко пулсиращо или мощно пулсиращо главоболие, сензитивност към светлина, гадене, отмалялост, виене на свят и други Има варианти за лекуване и предварителна защита, които дават положителни резултати.

Мигрената е освен това от неприятно главоболие. Това е неврологично заболяване с поредност от признаци, които могат да включват изтощителна болежка от едната страна на главата.

Смята се, че 70% от хората, които страдат от мигрена, са дами. От тези дами 60% до 70% оповестяват за връзка сред тяхната менструация и мигренозните пристъпи. Жените изпитват пристъпи на мигрена три пъти по-често от мъжете.

Менструалната мигрена е един от няколкото типа мигренозни главоболия. Примери за други мигрени включват мигрена с аура, мигрена без аура и хронична мигрена.

Естрогенът и прогестеронът са двата съществени полови хормона при дамите. Естрогенът оформя физически характерности на дамите, провокира пубертета и подкрепя репродукцията. Той също по този начин въздейства на равнищата на холестерола, управлява менструалния цикъл , пази здравето на костите, сърцето, кожата и мозъка.

Произвежда се най-вече от яйчниците.

Нива на естроген се трансформират. Те са най-високи в средата на цикъла, а най-ниските се мерят по време на менструалното кървене. Когато дамата навлезе в менопауза, те спадат до доста ниски равнища.

Главоболието при дамите , изключително мигрената, е обвързвано с промени в равнищата на естроген. Нивата на естроген спадат директно преди началото на менструалния цикъл.

Предменструалната мигрена постоянно се появява по време или откакто женските хормони, естроген и прогестерон, паднат до най-ниските си равнища.

Пристъпите на мигрена нормално се усъвършенстват по време на бременност . При някои дами пристъпите на мигрена се появяват още през първия триместър от бременността и изчезват след раждането .

В допълнение към спада на естрогена, противозачатъчните хапчета и хормонозаместителната терапия за менопауза могат да трансформират честотата и тежестта на мигренозните пристъпи.

Източник: Puls.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР