Мениджърите на тазседмичните рекордни облигационни емисии на Италия и Испания

...
Мениджърите на тазседмичните рекордни облигационни емисии на Италия и Испания
Коментари Харесай

Италия и Испания осъществиха рекордни дългови продажби

Мениджърите на тазседмичните рекордни облигационни излъчвания на Италия и Испания ще получат тлъсти чекове от комисионни, оценени на общо 50 млн. евро, споделилиха за организация "Ройтерс " източници, осведомени с транзакциите.

Италия емитира облигации с общ номинал 16 милиарда евро на 22 април, а ден по-късно Испания продаде дълг за 15 милиарда евро. И двете покупко-продажби са рекордни по размер за страните емитенти и демонстрират напъните им да се оправят с мощния растеж на нужното финансиране на разноските по преодоляване на рецесията, породена от пандемията от COVID-19. В случая, с цел да набират средства за стратегиите си от тласъци държавните управления разчитат най-много на синдикати, което им оказва помощ да привлекат по-широк кръг от вложители и да осъществят по-едри покупко-продажби. Подобни обединявания пък на собствен ред оферират на банките по-атрактивни комисионни, които по предписание се пресмятат като % от общия номинал на емисията, като по-високите такси се начисляват на по-дългосрочните бумаги.

Италианската облигационна емисия е донесла комисионни на стойност от почти по 4.3 млн. евро на всяка от шестте банки - мениджъри на продажбите, настояват два източника, работили с първичните дилъри. Испания е платила 26.25 млн. евро за 10-годишния синдикиран държавен дълг при комисионна от 0.175%, съобщили за "Ройтерс " чиновници от финансовото министерство на страната. Шестте водещи банки на продажбите на испанските бумаги са получили 85% от общата сума - жестоко по 3.7 млн. евро всяка - а други 15 гаранти са си поделили останалите пари.

"Банка Ай Ем Ай ", "Бенк ъф Америка сикюритис Юръп ", "Дойче банк ", "Джей Пи Моргън ", "Номура " и "Сосиете женерал " са били мениджъри на италианската договорка. "Барклейз ", "БНП Париба ", "Сити ", "Ейч Ес Би Си ", "Джей Пи Моргън " и "Сантандер " са управлявали испанската емисия.

Правителственият дълг на страните от еврозоната ще скочи през тази година поради разпространяването на болестта. МВФ чака гръцкото дългово задължение да се усили с съвсем 22% - до 200% от Брутният вътрешен продукт, италианското с 21% - до 156%, и испанското с 18% - до над 113 %. И трите страни ще набират нужните средства посредством композиция от дългови аукциони и синдикати. При търговете страната продава дълг на първичните дилъри (институциите, избрани да им оказват помощ в ръководството на книжата). В случая със синдикатите се дефинират банките които продават непосредствено издадените облигации на вложителите. Те нормално се избират от първичните дилъри, които поддържат дълговите аукциони и получават комисионни за ръководството на тези транзакции и за обезпечаването на ликвидност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР