Меморандум за сътрудничество сключиха Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, катедра

...
Меморандум за сътрудничество сключиха Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, катедра
Коментари Харесай

БАЗ и Стопанска академия „Д. А. Ценов” подписаха меморандум за сътрудничество

Меморандум за съдействие подписаха Стопанска академия „ Димитър А. Ценов”, катедра „ Икономика и ръководство на туризма” и съдружие „ Българска асоциация на заведенията”. Подписи под документа поставиха ректорът на Свищовското висше учебно заведение и началник на катедрата – проф. доктор Марияна Божинова, и съпредседателят на БАЗ – Павлин Петров, ученик на Академията, дипломирал се в ОКС „ бакалавър” по познавач. „ Икономика на търговията” и в ОКС „ магистър” по Министерство на правосъдието „ Икономика и мениджмънт на туризма”. В срещата по сключване на меморандума участваха и зам.-ректорите доцент доктор Искра Пантелеева (Учебна активност и акредитация) и доцент доктор Румен Ерусалимов (Студентска политика, институционални връзки и продължаващо обучение).

В хода на извършените диалози стана ясно, че и Академията, и Сдружението имат интерес към основаването на условия за висше и професионално обучение, отговарящо на потребностите на работодателите и дейно обмисляне на просветителните стратегии от страна на Висшето учебно заведение. Двете страни заявиха предпочитание да си спомагат при разбор на ресторантьорската и ентъртеймънт услуга, правенето на отчети, статистики, финансови и данъчни разбори и всичко належащо за възстановяване качеството на ресторантьорската услуга и отбрана на ползите й в Р България, както и да вземат участие взаимно в редица мероприятия за правене на законопроекти в областта на туризма и образованието. Проф. Божинова акцентира, че Българската асоциация на заведенията към този момент има участия в разнообразни научни конгреси, проведени от катедра „ Икономика и ръководство на туризма”, и подписването на меморандума за съдействие е естествено продължение на положителното партньорство. Тя изрази и огромното си задоволство, че точно неин ученик, осъществил се в определената сфера, се завръща в родната Алма Матер, с цел да подкрепи съдействието сред просвета и бизнес, и образованието на актуалните студенти. Като притежател на платформа за поощряване на фрагменти в ресторантьорския и хотелиерския бранш, Павлин Петров разяснява какъв брой е значимо тези фрагменти да се подтикват да не престават своето обучение в областта на туризма.

С подписания меморандум за съдействие, страните потвърдиха готовността си да обединят своите старания като стратегически сътрудници, които целят понижаване на разминаванията сред търсене и предложение на професионални фрагменти, както и повишение на квалификацията на работната мощ в областта на туризма и ресторантьорството посредством обезпечаване на по-високи стандарти за работа.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР