Меморандум за сътрудничество бе пописан между Българската агенция за инвестиции

...
Меморандум за сътрудничество бе пописан между Българската агенция за инвестиции
Коментари Харесай

В Сливен ще търсят инвеститори във високите технологии, автомобилостроенето и производство на самолетни части

Меморандум за съдействие бе пописан сред Българската организация за вложения и община Сливен. Целта е да се сътвори удобна среда за привличане на бизнесмени в Града под Сините камъни. Документът бе подписан от изп. шеф на БАИ Стамен Янев и кмета Стефан Радев.

Една от концепциите е да се търсят бизнесмени във високите технологии, в областта на автомобилостроенето или производството на части за самолети. Минималните условия са размерът на вложенията да е над 5 млн. лв., в интервал до 5 години, а разкритите нови работни места – най-малко над 100-150, съобщи от своя страна Стамен Янев.

Новата индустриална зона на Сливен ще се намира в региона на бившето селскостопанско летище „Бършен“, край основния път за Ямбол. Тя ще заема терените към летището с обща повърхност 2500 дка. Кметът Радев заяви, че администрацията е изготвила устройствения проект. В моменти тече процедура за съгласуването му. Надеждите са, че със съдействието на организацията ще могат да се осъществят контакти с бъдещите вложители и да им се предложат удобни условия за бизнес.

Летището с повърхност от 170 декара и парцелите към него с обща повърхност от близо 2 700 дка бяха предоставени от страната безплатно на Сливен при ръководството на кмета Йордан Лечков /2003-2011 г./.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР