Мемоарите на Алексей Навални за опозиционната му дейност в Русия,

...
Мемоарите на Алексей Навални за опозиционната му дейност в Русия,
Коментари Харесай

Последно писмо до света. Автобиография на Навални ще бъде издадена през октомври

Мемоарите на Алексей Навални за опозиционната му активност в Русия, които е почнал да написа още през 2020 година в Германия, ще бъдат оповестени в Съединени американски щати през есента на 2024 година, заяви издателство Knopf. Оттам дефинираха това като " последно писмо до света " на рецензия на Кремъл.

47-годишният Навални умря на 16 февруари при неизяснени условия в арктическа съветска наказателна колония, където излежаваше 19-годишна присъда за екстремизъм и други обвинявания, които се считат за политически стимулирани. Книгата ще излезе, до момента в който екипът на основания от него Фонд за битка с корупцията прави следствие за аргументите за гибелта му.

Мемоарите на Навални се назовават " Патриот " , като първият тираж ще бъде 500 000 екземпляра. Те ще бъдат оповестени на 11 езика, в това число на съветски. В тях се споделя за младостта на опозиционера, фамилията му, политическата кариера, покушенията против него и околните му.

От издателството означават, че Навални самичък е написал книгата, а някои елементи от нея е диктувал на свои сътрудници. По-голямата част е писал в Германия, където се лекуваше след, за което следствие на неговия екип потвърди, че е поръчано от Москва.

В момента вдовицата на опозиционера Юлия Навалная се занимава с довършването на книгата, показват от издателството. Мемоарите " отразяват цялостната увереност на Навални, че на смяната не може да се противостои и тя ще пристигна ", сподели представител на издателството.

Според Навалная на брачният партньор ѝ е било препоръчано да напише записките си от негови сътрудници. Първоначално политикът не желал да се заеме с това, защото е прекомерно млад и втората половина на живота му следва, само че по-късно решил да го направи.

" Изобщо не по този начин си представях, че Алексей ще напише биографията си по този начин. Мислех си, че към този момент ще бъдем на към 80 години, той ще седи пред компютъра до отворения прозорец и ще написа. А аз ще се разхождам и ще мърморя, че скоро ще дойдат внуците, а той се занимава с нелепости ", написа Навалная в обществената мрежа Х.

Издателството разгласява настрана изказване: " Споделянето на неговата история освен ще уважи паметта му, само че и ще въодушеви другите да отстояват това, което е вярно и в никакъв случай да не изпускат от взор полезностите, които в действителност имат значение. "

Говорителката на Навални Кира Ярмиш , която му е пособия в работата над автобиографията, сподели, че той е приключил книгата в пандиза в Русия.

" Имахме скица, направена в продължение на години от сюжетите за канала му в YouTube: той диктува, аз протоколирам, от време на време се консултираме. Алексей имаше необичаен гений да приказва незабавно, по този начин както би трябвало да бъде написано ", описа тя.

Миналия месец съветският президент Владимир Путин назова гибелта на Навални „ тъжна “ и сподели, че е бил подготвен да го съобщи на Запада при замяна на пандизчии, при изискване че той в никакъв случай не се върне в Русия. От екипа на опозиционера оповестиха след гибелта му, че такава замяна е била договоряна дълго и малко преди той да почине е изглеждало, че договарянията са към финала си.

Юлия Навалная и сътрудниците на брачна половинка й, както и няколко западни държавни управления, упрекнаха Путин за гибелта му. Кремъл отхвърли да има каквато и да е роля или отговорност.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР