Melvin Capital, хедж фондът в центъра на сагата GameStop, завърши

...
Melvin Capital, хедж фондът в центъра на сагата GameStop, завърши
Коментари Харесай

Melvin Capital се върна на печалба след сагата GameStop

Melvin Capital, хедж фондът в центъра на сагата GameStop, приключи месец февруари с възвращаемост от 21,7%, възстановявайки част от загубите, насъбрани през месец февруари, съобщи Си Ен Би Си, базирайки се на осведомени източници.

Melvin записва загуби от 53% от вложенията си през януари, откакто бе заставен да се откаже от късите си позиции против GameStop, откакто акциите на продавача на видео игри нарастнаха внезапно на фона на огромна подрека от вложители на дребно, които се проведоха във форума WallStreetBets в обществената мрежа Reddit. Тогава в хедж фонда бе избавен с инвестция от 3 милиарда $ от Citadel и Point72.

Основателят на Melvin Гейб Плоткин бе измежду хората, които предишния месец се явиха на чуване пред Конгреса на Съединени американски щати поради волатилната търговия на акциите на GameStop.

Той съобщи пред Комисията за финансови услуги на Камарата на представителите на Съединени американски щати, че продавачите на късо ще би трябвало да трансформират тактиките си, с цел да се съобразят с новите участници на пазарите, които могат да концентрират напъните си върху компаниите, чиито акции се съкратяват от хедж фондовете.

„ Смятам, че ние в Melvin ще се приспособяваме и че цялата промишленост ще би трябвало да се приспособи към новите условия “, разяснява той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР