Мексиканските власти подготвиха убежища, разчистиха отводнителните канали и обявиха затварянето

...
Мексиканските власти подготвиха убежища, разчистиха отводнителните канали и обявиха затварянето
Коментари Харесай

Мексико се готви за тропическата буря Франклин

Мексиканските управляващи приготвиха убежища, разчистиха отводнителните канали и оповестиха затварянето на летище покрай крайбрежията на Карибско море, готвейки се за тропическата стихия Франклин, съобщи Асошиейтед прес.

Американският Национален център по ураганите в Маями заяви нощес, че поривите напразно в тропическата стихия са достигнали 95 километра в час. Франклин се намира в северозападната част на Карибите, край крайбрежията на Хондурас и се движи със скорост 21 км/ч на запад-северозапад.

По последни данни бурята се намираше на 310 км на изток от мексиканския град Четумал, столица на щата Кинтана Роо. Щатското държавно управление заяви, че летището в Четумал ще затвори в 18 часа локално време (21 ч. по Гринуич). В региона се приготвят убежища, като един от тях е предопределен особено за жителите на Махахуал, известно населено място на крайбрежието.

Очаква се Франклин да доближи полуостров Юкатан довечера, като силата му съвсем ще доближава тази на вихър. След това съгласно предвижданията бурята ще мине над Мексиканския залив, насочвайки се към Централно Мексико. В региона от Четумал до Пунта Ален е издадено предизвестие за урагани. Тъй като ветровете на тропическата стихия засягат региона, ситуиран на 220 км от центъра й, е допустимо в късния следобяд резултатът от прекосяването да бъде усетен и в Белиз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР