Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност възстанови търговския лиценз

...
Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност възстанови търговския лиценз
Коментари Харесай

Междуведомственият съвет възстнови лиценза на Емко, но договорите с Кинтекс остават блокирани


Междуведомственият съвет по отбранителна промишленост и сигурност възвърне комерсиалния лиценз на оръжейния цех " Емко " по време на днешното изключително съвещание на съвета. Така компанията още веднъж става пълновръстен участник на интернационалните пазари, заяви от своя страна министърът на стопанската система Емил Караниколов. В завода има още нарушавания, които не са отстранени напълно, само че те не засягат сигурността на производството.

Проблемът с прекратените контракти сред частното дружество и държавната комерсиална компания-износител " Кинтекс " обаче още не е решен. Договорите касаят продукция за милиони, която остава блокирана на пристанището в Бургас.

Тук страната не може да се меси, разяснява министърът на стопанската система Емил Караниколов, като се оправда, че това е търговски спор, в който той „ не може да се бърка “.

„ Това е търговски спор. Доколкото знам, те и сега водят диалози, и за други страни имат покупко-продажби. Нека да седнат и да приказват с управлението на " Кинтекс ". Аз не мога да се греша в комерсиалните взаимоотношения. Ще спомагам особено по прекратените контракти, защото към този момент ги предоставихме на ВМЗ, само че не знам какъв би бил коментара, само че дано да договарят. Аз нито ще преча, нито ще оказвам някакво въздействие върху " Кинтекс ", нито върху „ Емко “, нито върху което и да е държавно сдружение “, сподели Караниколов.

Заради неуредиците, които съществуваха към лиценза, вместо продукцията на „ Емко “ на азиатския пазара ще отиде продукцията на ВМЗ-Сопот.

„ Това е направено още в деня, в който се приключват договорите. За да си осъществим уговорката към третата страна, с която имаше контракт " Кинтекс ", тя незабавно ги обезпечи със подписване с контракти с ВМЗ “, сподели още икономическият министър.

Припомняме, че за следобедните часове през днешния ден е плануван митинг на служащите от „ Емко “
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР