Междуведомствена комисия, в която ще участват РИОСВ-Пловдив, Басейнова дирекция и

...
Междуведомствена комисия, в която ще участват РИОСВ-Пловдив, Басейнова дирекция и
Коментари Харесай

Йордан Иванов разкри незаконен добив на река Марица

Междуведомствена комисия, в която ще вземат участие РИОСВ-Пловдив, Басейнова дирекция и Икономическа полиция, ще ревизира четири контракта за разчистване на речното корито на Марица, подписани през февруари 2019, през юли 2020 и през декември 2021 година Тогава регионалните шефове бяха Здравко Димитров, Дани Каназирева и Ангел Стоев.

" Договорите са подписани против задължението на компаниите да изнесат наносите, вместо да им се заплащат пари. Породи подозрения обаче фактът, че те са определени, без да има бистрота, гласност и какви са правните учредения за сключването им ", сподели регионалният шеф Йордан Иванов, който даде през днешния ден брифинг дружно със зам.-председателя на Народно събрание ген. Атанас Атанасов.

Йордан Иванов акцентира, че всички контракти са подписани за разнообразни сектори, само че без да се знае какъв размер наносни отсрочения ще бъде изнесени. Фирмите имат обвързване и за подсилване на крайбрежията, само че какво тъкмо се укрепва също не е ясно. Два от договорите са изтекли, за други два се търси метод да бъдат прекъснати. " Твърденията, че може да се чисти безплатно са неистина. Няма безвъзмезден обяд ", разяснява Иванов. Той допуска, че около наносите са изнесени и инертни материали, над които компаниите нямат право.

Атанас Атанасов подсети, че още преди 5 години " Демократична България " направи изследване, съгласно което годишно в страната се крадат близо 10 милиарда лв.. Според него по този начин формираните контракти за разчистване на речното корито дават мотив да се допускат корупционни практики.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР